Csúnya vereség, a címvédő Oroszország következik a nyolc között

Vágólapra másolva!
2007.12.11. 18:08
Elszenvedte első vereségét a magyar női kézilabda-válogatott a Franciaországban zajló női kézilabda-világbajnokságon. A középdöntők utolsó mérkőzésén Németh András csapata a tornán mutatott leggyengébb teljesítményével előrukkolva 31-26-ra kapott ki Dél-Koreától. Miután a magyarok mérkőzése után a román együttes 32-24-re legyőzte a német csapatot, eldőlt, hogy Németh András szövetségi kapitány alakulata a címvédő Oroszországgal mérkőzik meg a negyeddöntőben. Nagyon nehéz feladat lesz, az biztos.
A dél-koreai védők nem sok teret levegőt a magyar játékosoknak. A képen Szamoránsky Piroska kap őrizetet
Meggyesi Bálint
A dél-koreai védők nem sok teret levegőt a magyar játékosoknak. A képen Szamoránsky Piroska kap őrizetet
A dél-koreai védők nem sok teret levegőt a magyar játékosoknak. A képen Szamoránsky Piroska kap őrizetet
Meggyesi Bálint
A dél-koreai védők nem sok teret levegőt a magyar játékosoknak. A képen Szamoránsky Piroska kap őrizetet

KÉZILABDA, 18. NŐI VILÁGBAJNOKSÁG (FRANCIAORSZÁG)


KOREAI KÖZTÁRSASÁG MAGYARORSZÁG
1 Oh Jung Ran (K) 1 Herr (k.)
2 Wu Szun Hi 2 Ferling
3 Kim Ona 4 Mehlmann
4 Hu Szun Jung 5 Tomori
5 Ju Hujn Dzsi 6 Kirsner
6 An Dzsung Hva 7 Szucsánszki
7 Kim Nam Szun 8 Borbás
9 Kim Csa Jun 13 Görbicz
10 Oh Szon Gok 14 Kovacsicz
15 Li Szang Dzsön 16 Pálinger (k.)
16 Li Min Hi (K) 17 Tóth
17 Mjung Bok Hi 18 Szamoránsky
19 Csoj Im Dzsöng 23 Szűcs G.
20 Mun Pil Hi 25 Balogh
Szövetségi kapitány: Szövetségi kapitány:
Lim Jung Csul Németh András

Gólszerzők: Csoj Im Dzsöng 6 (1), An Dzsung Hva 5, Oh Szon Gok 5, Mjung Bok Hi 5 (1), Li Szang Dzsön 4 (2), Kim Ona 2, Kim Csa Jun 2, Mun Pil Hi 2, ill. Szűcs 8, Tóth 4, Görbicz 3 (1), Ferling 2, Mehlmann 2, Szucsánszki 2, Kovacsicz 2, Szamoránsky 2, Balogh 1.
Hétméteresek: 4/5, ill. 1/1.
Kiállítások: 2, ill. 12 perc.

Szűcs Gabriella remek teljesítménye, és nem mellékesen nyolc gólja kellett ahhoz, hogy a magyar válogatott ne szenvedjen megalázó vereséget Dél-Koreától. A vége így mindössze ötgólos, 31-26-os ázsiai siker lett.

Pedig a mérkőzés elején úgy tűnt, ha nem is jó játékkal, de tudja tartani a lépést a magyar válogatott Dél-Koreával. Kilenc kilencig együtt ment a két csapat, ezután azonban teljesen összeesett a mieink játéka. Elöl Görbicz Anita nem tudta kellően mozgatni a társakat, hátul pedig a védőinket állították megoldhatatlan feladat elé a villámgyors ázsiaiak.

Görbicz a 19. percben betörésből szerzett gólt, ám ezután valami olyasmit láthattunk, amire legrosszabb álmainkban sem volt példa: csapatunk az első félidő hátralévő részében nem lőtt gólt. Pedig Németh András megpróbált időkéréssel frissíteni csapatán, de ez sem segített. Elöl pedig próbálkozott mindenki szép számmal: Balogh Bea, Kovacicz Mónika, vagy akár Tóth Tímea is, de a lányok mindent lőttek, csak éppen gólt nem.

Aki azonban azt hitte, hogy a 9-12-es első játékrészt követően összeszedi magát a találkozó előtt még veretlen nemzeti csapatunk, az nagyot tévedett - a szünet után minden ott folytatódott, ahol az elsőben abbamaradt.

Sorozatban három gólt szerezve már 15-9 volt a dél-koreaiaknak, a 43. percben szerzett An-találattal pedig már szinte hihetetlen, tízgólos különbség volt a két csapat között.

Hiába pihentette ekkor már Németh András a kulcsembereket (nem volt pályán Pálinger Katalin, Tóth Tímea és Görbicz Anita sem), a megalázó vereséget valahogy mégis el kellett volna kerülni.

A végére visszatért a pályára Görbicz is, és szerencsére Szűcs Gabriella is megtalálta lövőformáját. Az átlövő a mérkőzésen szerzett nyolc találatával nagyban hozzájárult, hogy a magyar válogatott "csak" ötgólos vereséget szenvedjen.

A 26-31-es végeredmény, az oroszok Angola elleni 40-27-es sikere, majd Románia Németország elleni 32-24-es diadala, illetve a spanyoloknak a lengyelektől elszenvedett 30-29-es veresége azt jelenti, hogy a negyeddöntőben Oroszország–Magyarország, Románia–Franciaország, Németország–Angola és Norvégia–Koreai Köztársaság negyeddöntőket rendeznek Párizsban.

KAPITÁNYI VÉLEMÉNY:

Németh András: – Mindent megpróbáltunk, de semmi sem jött be. Az első félidőben naggyá tettük a dél-koreai kapust. Ekkor a védelem még jól működött, a folytatásra azonban a támadójáték nem javult, hanem a hátsó alakzat omlott össze. Gyorsan el kell felejteni ezt a meccset, mert csütörtökön következik a vb egyik legfontosabb összecsapása.
---- I ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik