Tíz perc alatt nyerte meg a meccset a Németh András csapata

Vágólapra másolva!
2007.11.23. 19:49
A második játékrész elején mutatott nagyszerű játékának köszönhetően a magyar női kézilabda-válogatott tizenegy góllal legyőzte Montenegró legjobbjait felkészülési mérkőzésen, Dabason. A vendégek a szünetig jól tartották magukat, de a pihenő után Németh András együttese magabiztos játékának köszönhetően megérdemelten nyerte meg a találkozót.
Nehezen indult, sima siker lett a vége Montenegró ellen
Nehezen indult, sima siker lett a vége Montenegró ellen
Nehezen indult, sima siker lett a vége Montenegró ellen
Nehezen indult, sima siker lett a vége Montenegró ellen

A mérkőzés egy Pálinger-bravúrral és Tóth Tímea góljával kezdődött, azonban Bojana Popovics a montenegróiak legnagyobb sztárja – a világ egyik legjobb balátlövője – kiegyenlített, és innentől kezdve a hátán cipelte csapatát.

Igaz, a mieink 3-1-re még vezettek, azonban a vendégek szívós védekezésüknek, és eredményes támadásaiknak köszönhetően tartották a lépést, sőt Radicsevics előbb 4-3-ra fordította az állást, majd 5-4-re.

A folytatásban a két csapat fej-fej mellett haladt, és Németh András csapata csupán egy emberelőnynek köszönhetően alakította az eredményt 8-6-ra.

Innentől kezdve a magyar együttes vezetett szinte végig, de Popoics ezután is remekelt, és góljainak köszönhetően újra kiegyenlített Nikola Petrovics csapata.

Az első játékrész hajrájában Szucsánszky és Görbicz villanására csupán Radicsevics válaszolt, így a magyar válogatott 15-14-es vezetéssel vonulhatott a szünetre.

A második játékrész elején két és fél percig nem találtak be a csapatok, de szerencsére a mieink jöttek ki jobban a kisebb gólcsendből, előbb Kirsner, majd Kovacsicz és Szucsánszky is betalált, így már néggyel is vezetett a Németh-csapat (18-14).

A továbbiakban is a magyar válogatott játszott jobban, hiszen a feljavult védekezésnek és az eredményes támadásoknak köszönhetően, Szamoránsky két egymást követő találata után már 24-16-ra vezettek a mieink.

Németh András együttese így gyakorlatilag a második játékrész első harmadában el is döntötte a találkozót, hiszen a vendégek nem tudtak érdemlegesen faragni a hátrányukból, sőt Ferling találatával tízre duzzadt a két csapat közti különbség.

A mérkőzés hajrájában sem változott a játék képe, így végül tizenegy góllal nyerte a meccset a magyar válogatott, amely szombaton is megmérkőzik a montenegróiakkal, akkor Kiskunfélegyházán.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS:

MAGYARORSZÁG-MONTENEGRÓ 37-26 (15-14)
Dabas, 2000 néző, V: Moamli, Saban (egyiptomiak)
MAGYARORSZÁG: PÁLINGER - BALOGH B. 3, Hornyák 1, GÖRBICZ 10 (5), SZAMORÁNSKY P. 4, Tóth T. 4, Vérten 2. Csere: Herr O. (kapus), Szucsánszki 2, Borbás 1, Szűcs G., Ferling 2, KOVACSICZ 5, Kirsner 2, Tomori, Temes 1. Szövetségi kapitány: Németh András
MONTENEGRO: Barjaktarovics - Radicsevics 4, Dragutinovics 3, POPOVICS-P. 8 (1), Orlandics 1, Jovanovics 2 (1), SZAVICS 3. Csere: Perovics (kapus), Krinics, Jovovics, Miljanics 2, Djurovics 1, Pavicsevics, Mugosa 2. Szövetségi kapitány: Nikola Petrovics
Az eredmény alakulása: 7. p.: 3–4. 10. p.: 5–6. 14. p.: 8–6. 16. p.: 9–9. 25. p.: 13–13. 35. p.: 18–14. 42. p.: 24–16. 50. p.: 30–20
Kiállítások: 10, ill. 14 perc
Hétméteresek: 8/5, ill. 2/2
MESTERMÉRLEG
Németh András: Nagyon sok munka van a csapatban, és emiatt kissé nehezebben oldódott fel a játéka. A célunkat elértük mindenki kapott lehetőséget. Váltakozó teljesítményt nyújtottunk, de a második félidőben többször megtaláltuk a jó játékunkat.
Nikola Petrovics: Nagyon elégedett vagyok a csapatommal, amely az első félidőben remekelt. A másodikban sok cserénk is pályára lépett. Örülök, mert a magyar együttessel nem mindennap mérkőzhetünk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik