Ezúttal Segesvárott kapott ki Skaliczki László válogatottja

Vágólapra másolva!
2007.04.05. 20:22
Ismét vereséget szenvedett a magyar férfi kézilabda-válogatott Romániától. Az erdélyi turné második mérkőzésén az első félidőben már hét góllal is vezettek a mieink, ám a második félidőben elkövetett hibák, és a gyenge bíráskodást követően kialakult a 34-32-es végeredmény. Skaliczki László együttese két nap alatt másodszor kapott ki.
Ilyés hat gólja kevésnek bizonyult
Ilyés hat gólja kevésnek bizonyult
Ilyés hat gólja kevésnek bizonyult
Ilyés hat gólja kevésnek bizonyult

KÉZILABDA-VÁLOGATOTAK BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉSE:


A tegnapi háromgólos székelyudvarhelyi vereséget követően ezúttal Segesvárott feszült egymásnak a román és a magyar férfi kézilabda-válogatott.

A mérkőzés elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd az ötödik percben magához ragadta a kezdeményezést a magyar válogatott. Ilyés és Laluska kiemelkedő játékának köszönhetően négy góllal elhúzott Skaliczki László együttese. (3-7)

Az egy nappal korábbi találkozóval ellentétben szerencsére ezúttal nem fogyott el a lendület a mieink játékából: Törőék fokozták a tempót, a tizennyolcadik percben már hét góllal vezettek. (7-14) Később kiderült: a találkozón ez volt a két csapat között a legnagyobb különbség.

A mérkőzés ezen szakaszában Gulyás volt a mieink legjobbja, aki amellett hogy remek megoldásokat mutatott be a jobb szélen, sokszor átlövésből is eredményes volt.

Látva a bajt, Lucian Rasnita, a román válogatott szövetségi kapitánya természetesen időkéréssel próbálkozott, aminek meg is lett az eredménye: a félidő végére háromgólosra csökkentették hátrányukat a hazaiak. Igaz ebben a hargitai bíróknak a románokat segítő „tévedési” is fontos szerepet játszottak.

A szünetre 17-20-as állással vonulhattak a csapatok.

A második félidő elején aztán nagyon hamar egy gólra zárkózott a román válogatott, ám egyenlíteni nem tudott. A magyarok ekkor még összekapták magukat, és visszaállították a háromgólos különbséget. Sőt, Ivancsik találatával a negyvenötödik percben már 27-23-ra vezettek a mieink.

Itt azonban megtört a lendülete fiatal válogatottunknak. A román csapat jobban , határozottabban védekezett, s ezzel hibák sorozatára kényszerítette játékosainkat. Stanescu, a hazaiak kapusa pedig az első mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is szenzációsan védett. Így nem volt meglepő, hogy a hajrára érve már a román válogatott vezetett.

A hibákat, valamint a játékvezetők arcpirító tevékenységét pedig már nem bírta el a Skaliczki-legénység, és végül 34-32-es vereséget szenvedett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik