Parádésan rajtolt Németh András csapata

Vágólapra másolva!
2006.12.07. 22:19
Visszafogott első felvonást követően magabiztosan, 42-23-ra győzött a magyar női kézilabda-válogatott a svédországi Európa-bajnokság első napján. Az első félidőben csak három góllal vezettek a mieink, a másodikban azonban az osztrákoknak nem volt ellenszere Németh András rendkívül lendületes csapata ellen.
A szövetségi kapitánynak, Németh Andrásnak nem sok izgulnivalója akadt a találkozón
A szövetségi kapitánynak, Németh Andrásnak nem sok izgulnivalója akadt a találkozón
A szövetségi kapitánynak, Németh Andrásnak nem sok izgulnivalója akadt a találkozón
A szövetségi kapitánynak, Németh Andrásnak nem sok izgulnivalója akadt a találkozón

NŐI EURÓPA-BAJNOKSÁG, A-CSOPORT, 1. FORDULÓ:

MAGYARORSZÁG – AUSZTRIA 42-23 (15-12)
G.: Kovacsicz 9, Mehlmann 9/5, Kirsner 6, Ferling, Szamoránsky, Szűcs 3-3, Hornyák, Görbicz, Siti, Tóth 2-2, Vérten, ill. Rotis Nagy 7, Engel 5/2, Teodorovic 4/2, Logvin, Spiridon 2-2, Budecevic, Flandorfer, Ofenböck
hétméteresek: 6/5, ill. 7/4
kiállítások: 10, ill. 6 perc

Mehlmann kilenc, Tóth két gólt tett hozzá a győzelemhez
Mehlmann kilenc, Tóth két gólt tett hozzá a győzelemhez
Jól kezdett a magyar csapat, Görbicz Anita már 16 másodperc után megszerezte a vezestést, igaz, ezt az osztrákok gyorsan kiegyenlítették.

Az ellenfél a következő percekben két büntetőt is kihagyott, így csak 3-1-es magyar vezetés után sikerült újabb gólt szereznie. A magyar együttes jól védekezett, illetve Pálinger is bravúrozott a kapuban.

Az osztrákok képtelenek voltak élni első emberelőnyükkel, mi több, ha Kovacsicz jobban céloz, akkor akár hátrányból is növelhette volna előnyét a Németh-csapat. Sajnos, ahogy Vérten visszajöhetett, úgy mehetett le Mehlmann, de az osztrákok így is csak büntetőből voltak eredményesek.

Sőt, a félidő feléhez közeledve már kettős emberhátrányba kerültünk, ugyanis Vérten másodszor kapott két percet, de Pálinger továbbra is parádézott. A magyar csapat akár kettős hátrányból is gólt dobhatott volna, ám Görbicz kihagyta a hetest.

Az osztrák kapuban (ekkor még) Rusnatchenko is jól védett, így a magyar csapat két gólnál többel nem tudott ellépni, tartották magukat az osztrákok.

24 perc játék után Siti megugrása után három gólra sikerült növelni végre a magyar együttesnek az előnyt, mi több, Tóth Tímea lövésének kicsit mellényúlt Rusnatchenko, így már néggyel mentek Kovacsiczék.

NŐI EURÓPA-BAJNOKSÁG, 1. FORDULÓ:

  • A-csoport: Macedónia-Szerbia 25-23 (14-11)
  • B-csoport: Norvégia-Szlovénia 43-20 (19-9)
  • Németország-Lengyelország 30-20 (14-9)
  • C-csoport: Svédország-Ukrajna 22-18 (11-8)
  • Oroszország-Horvátország 27-22 (14-10)
  • D-csoport: Franciaország-Dánia 24-20 (8-10)
  • Spanyolország-Hollandia 26-16 (11-9)

Kissé megzavarodott az osztrák csapat, egyszerű átadásokat is elrontottak. Ennek ellenére ötről háromra feljöttek Offenböck és Teodorovic révén, a félidőre 15-12-es magyar vezetéssel vonultak a csapatok.

A második játékrész elég „egyhangúan” kezdődött: a magyar csapat gólt szerzett, az osztrákok erre válaszoltak, így három és négy gól között mozgott a különbség. Hat perc után azonban Szűcs góljával már öttel vezetett Németh András csapata, le is hívták a pályáról a második félidőben keveset fogó Rusznacsenkót. A csereként beáll Blazeket is gyorsan felavatta Görbicz…

Mehlmann hetedik góljával héttel vezettek a mieink, a második játékrészben mind támadásban, mind védekezésben jobbak. Az osztrákoknál Logvin, valamint Rotis Nagy tudott csak veszélyeztetni, ám a mieink továbbra is határozottak voltak, és már kilenc volt a különbség. Sőt, a második félidő felénél először jutott tíz gólos vezetésig a magyar csapat (29-19). Nagyon feljavult a magyar csapatban Kovacsicz Mónika, aki szinte nem is tudott hibázni a játékrészben.

A végén már igazi örömjátékot produkált a magyar csapat, sorra születtek a gólok – még emberhátrányból is. Három és fél perccel a vége előtt már tizenöttel vezettek Kirsnerék, végül 19 ponttal nyertek a teljesen elkedvetlenedő osztrák gárda ellen.

Szavazás

Hogyan végez az Eb-n a Németh-csapat?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik