Kijutott a vb-re a Skaliczki-csapat

Császár-Nagy MárkCsászár-Nagy Márk
Vágólapra másolva!
2006.06.17. 20:00
Címkék
Kilencgólos előny tudatában szinte félgőzzel nyert a magyar férfi kézilabda-válogatott Szombathelyen a világbajnoki-selejtező visszavágóján Szlovákia ellen. Tombor Csaba, az MKB Veszprám szélsője szinte a hátán vitte a csapatot, amely így kettősgyőzelemmel jutott ki a jövő évi németországi világbajnokságra.
Tombor Csabának és a góljainak nagyon sokat köszönhet a magyar válogatott
Tombor Csabának és a góljainak nagyon sokat köszönhet a magyar válogatott
Tombor Csabának és a góljainak nagyon sokat köszönhet a magyar válogatott
Tombor Csabának és a góljainak nagyon sokat köszönhet a magyar válogatott

Kedvező előjelekkel várhatta a szlovákok elleni világbajnoki-selejtező mérőzés visszavágóját Magyarország válogatottja, ugyanis egy héttel ezelőtt Vágbesztercén kilenc góllal nyertek a mieink Szlovákia ellen, így a hazai pályán megrendezett második mérkőzés előzetesen csupán formalitásnak tűnt.

Fej-fej mellett haladtak a csapatok a mérkőzés első perceiben, egészen 3-3-as állásig. Ekkor főleg Nagy László és Buday vezérletével állandósult a két csapat közti egy-két gólos különbség a magyar csapat javára.

A félidő derekához érve beállt a szombathelyi közönség kedvence Császár Gábor, a Dunaferr fiatal irányítója, akit nem csupán tehetsége miatt fogadott nagy örömmel a kilátogató közönség, hanem azért is mert a közelben, Kenyeriben született.

Ha már beállt, gyorsan lőtt is egy gólt, és amíg ő fogta a karmesteri pálcát, addig el is húzott a csapat 9-5-re. Ezt a négygólos különbséget a szünetig tartotta is Skaliczki László csapata, így 17-13-as vezetésnél vonulhattak a pihenőre a mieink.

A második játékrészre sokkal motiváltabban jöttek ki a szlovákok, ezzel olyannyira megleptek minket, hogy a hetedik percben Antl büntetőből kiegyenlített. 18-18-as állás után azonban hamar helyre állt a rend, és Budai hetesgóljával, majd Harsányi és Iváncsik találataival újra három volt a mieink előnye.

A vendégek a hajrához közeledve még 28-27-re felzárkóztak, de az egyenlítésre már nem futotta az erejükből, és a végét megint a magyar válogatott bírta jobban és Tombor Csaba vezérletével 32-28-ra nyert.

A Skaliczki László által irányított gárda így kettősgyőzelemmel jutott ki a jövő évi németországi világbajnokságra.

Férfi kézilabda, vb-selejtező, visszavágó

Magyarország – Szlovákia 32-28 (17-13)
Legjobb góllövők: Tombor 9, Buday 6, Nagy L. 4 ill. Antl 6, Kukocka 6, Ivanov 5, Polakovic
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik