Végső visszaszámlálás

BERECZKY ATTILA, HAVASRÉTI BÉLABERECZKY ATTILA, HAVASRÉTI BÉLA
Vágólapra másolva!
2004.12.06. 21:57
Címkék
Hatalmas volt a nyüzsgés hétfőn reggel a győri Rába Hotel recepciója előtt. A kontinensviadal előtti utolsó szabad hétvége után itt gyülekezett a magyar válogatott keret, Kiss Szilárd a szálloda halljában, egy fotelben ülve várta kézilabdázóit, akik rendben meg is érkeztek.
Jókedvű volt a társaság, bár az együttes másodedzője, a sok világversenyt megjáró Pádár Ildikó elárulta, hogy ilyenkor azért már általában ott van az a semmihez sem hasonlítható görcs a játékosok gyomrában. "Természetes, hogy ilyenkor már érezhető a feszültség, hiszen nagyon közel van az Európa-bajnokság rajtja, ráadásul már beköltöztek a lányok abba a szobába, ahonnan majd a csütörtöki első mérkőzésre indulnak - árulta el az egykori világklasszis beállós. - Tapasztalatból tudom, hogy ilyenkor már legszívesebben elkezdené az ember a meccseket. Ezzel együtt láthatja, remek a hangulat, úgyhogy bízom benne, hogy nem lesz baj."
Aztán a kapitány egy rövid megbeszélésre hívta segítőjét, míg a játékosok a szobáikban készültek a délelőtti edzésre, majd a csapat étkezéseit egyeztette a szervezőbizottság illetékeseivel. A 16 tagú keret, amely megkezdi az Európa-bajnokságot, két kézilabdázóval bővült, a héten ugyanis a csapattal készül a győri Borbás Rita, valamint a Cornexi-Alcoa kapusa, Sugár Tímea. Ôk nem laknak együtt a többiekkel, de az edzéseken részt vesznek.
Alig egy órával a Győrbe érkezés után már az Egyetemi Sportcsarnokban készült edzésre a magyar válogatott, itt próbálhatták ki az Európa-bajnokság hivatalos borítását, amely pénteken érkezett meg a Rába-parti városba, s a hétvégén került a helyére.

A gyôri közönség egyik kedvence, Mehlmann Ibolya (4) társaival együtt szorgalmasan készül az Eb-rajtra (Fotó: Mirkó István)
A gyôri közönség egyik kedvence, Mehlmann Ibolya (4) társaival együtt szorgalmasan készül az Eb-rajtra (Fotó: Mirkó István)
A gyôri közönség egyik kedvence, Mehlmann Ibolya (4) társaival együtt szorgalmasan készül az Eb-rajtra (Fotó: Mirkó István)
"Jó, hogy már az első mérkőzés helyszínén gyakorolhatunk, hiszen fontos, hogy a játékosok megszokják a közeget - mondta Kiss Szilárd az edzés előtt. - Eddig rendben alakult a felkészülésünk, reméljük, hogy az utolsó napokban is így lesz."
Az új borításon a bemelegítés után először fociztak a lányok, s a történelmi első gólnak Radulovics Bojana csodaszép fejese után örülhettek a narancssárga trikósok. Aztán előkerültek a medicinlabdák, majd a kézilabdák is. A délután viszont már a csütörtöki rajtot idézte, hiszen a válogatott a Győri ETO férfi ifjúsági csapatával játszott zárt kapus felkészülési mérkőzést, ám a helyszín bejárásaként a találkozó előtt próbálták el az Eb-meccsek bevonulásának részleteit.
Persze csütörtökön minden egészen más lesz... ---- A ---- T
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik