A címvédő ünnepelni akar

D. T., SZ. GY.D. T., SZ. GY.
Vágólapra másolva!
2004.05.07. 22:36
Címkék
A bajnokságban negyedik alkalommal találkozik egymással szombaton a Dunaferr és a Fotex. Az újvárosiak, akik a korábbi években többször is megtréfálták már a Veszprémet, az idén eddig nem tudtak jelentős ellenállást kifejteni az egymás elleni mérkőzéseken.
Dunaferr SE

12 Stochl
20 Vujin
17 Krivokapics
15 Sándor
18 Zubai
5 Császár
8 Grebenár
Edző: Kolics János
Sérült:

Fotex KVC

1 Sterbik
9 Dzomba
17 Lazarov
14 Zsigmond
2 Buday
10 Pérez
15 Pásztor
Edző: Zdravko Zovko
Sérült:
Dunaferr SE

12 Stochl
20 Vujin
17 Krivokapics
15 Sándor
18 Zubai
5 Császár
8 Grebenár
Edző: Kolics János
Sérült:

Fotex KVC

1 Sterbik
9 Dzomba
17 Lazarov
14 Zsigmond
2 Buday
10 Pérez
15 Pásztor
Edző: Zdravko Zovko
Sérült:
Az alapszakasz veszprémi összecsapásán a sok fiatalt szerepeltető Kolics-gárda sokáig derekasan tartotta magát, csak a hajrában lépett meg a bajnok(33–28). A dunaújvárosi találkozón kilenc góllal nyert a Fotex (26–35), a legutóbbi veszprémi mérkőzésen pedig már kiütéssel nyertek a hazaiak (36–21).
"Ha legjobb csapatunkkal állhatnánk ki szombaton, papírforma szerint akkor sem mi lennénk a mérkőzés esélyesei – fogalmazott Kolics János. – Sajnos lesznek hiányzóink, hiszen Kemény József a Tatabánya elleni összecsapás során egy ütközésnél megsérült, Kertész Balázsnak pedig kiújult egy régi lovaglóizom-sérülése. Utóbbi talán tudta volna vállalni a játékot, de a válogatott érdekeit figyelembe véve pihentetem őt. Most egy olyan kezeléssorozaton vesz részt, amely remélhetőleg lehetővé teszi a júniusi vb-selejtezőn való szereplését." A vezetőedző elmondta azt is, Kertész Balázs sérülése ellenére az egyik főszereplő lesz szombaton, hiszen a hazaiak a mérkőzés előtt búcsúztatják el az ősztől veszprémi színekben szereplő szélsőt. A találkozó kimeneteléről szólva a Dunaferr vezetőedzője úgy fogalmazott: a Fotex a bajnokság hajrájára remek formába lendült, sérültjei felépültek, így kellemes összeállítási gondjai lehetnek kollégájának, Zdravko Zovkónak.

Csoknyai újabb aranyra vár (Fotó: Danis Barna)
Csoknyai újabb aranyra vár (Fotó: Danis Barna)
Csoknyai újabb aranyra vár (Fotó: Danis Barna)
Három meccsből csak egyet kell megnyerni a címvédő veszprémieknek, hogy Fotex néven a tizedik, összesítésben pedig a tizenharmadik bajnoki aranyérmüket megszerezzék. Egyébként pedig zsinórban a negyedik aranyérmük megünneplésére készülnek a vendégek. Igen, a királynék városának együttese semmit nem bíz a véletlenre. Ha tehetik, behúzzák az utolsó strigulát, és kezdődhet a pezsgőzés. "Négy éve éppen az újvárosi jégcsarnokban buktuk el az elsőségünket, akkor a hazaiak nyerték a bajnoki aranyat – emlékezett vissza a Fotex KCV csapatkapitánya, Csoknyai István. – Ezért a Dunaferr elleni csatákra mindig nagyon összpontosítunk. Ifjúsági együttesünk Velky Mihály irányításával már célba ért szerdán. Jó érzés volt látni, ahogy fiataljaink örültek az összecsapás végén a bajnoki aranyéremnek. Szombaton mi is szeretnénk megnyerni az újabb trófeát, amely nekem a tizenegyedik aranyérmet jelentené. Nem számítunk könnyű mérkőzésre. Az újvárosiak már sokszor bebizonyították ebben a bajnokságban is, hogy nagy feladatok megoldására is képesek."
A horvát szakvezető, amióta a Fotexet irányítja, csak aranyérmet nyert együttesével. Negyedik aranyérmével beérheti Joósz Attilát a veszprémi edzők örökranglistáján. "Úgy készülünk erre az összecsapásra, mint bármelyik találkozóra, hiszen mi mindig mindenhol győzni akarunk – mondta Zdravko Zovko. – Nem téveszt meg bennünket az újvárosiak hullámzó teljesítménye sem. Úgy érzem, most azt a harcos, egymásért is küzdeni tudó Dunaferrt kapjuk ellenfélként, amely kiütötte a Pick-Szegedet Dunaújvárosban, s most ellenünk is bizonyítani szeretne. Jó formában vagyunk, pörög a csapat, s az újabb aranyérem közelsége további motivációt ad a játékosoknak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik