A Celje és a bűvös határ

HEKA LÁSZLÓHEKA LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2004.04.22. 22:00
Címkék
A BL férfidöntőinek és női elődöntőinek első mérkőzésein látottak alapján  ljubljanai források szerint  nagy az esély arra, hogy az utóbbi években óriási fejlődésnek örvendő szlovén csapatok nyerjék meg a küzdelemsorozatot.
A nőknél a Dunaferr ötgólos előnyt szerzett a dán Slagelse ellen, és a külföldi szakemberek is elismerik, hogy jó esélye lesz a vasárnapi visszavágón a fináléba kerülésre. A szlovén szövetség rengeteg pénzt fektetett a sportágba, fölépítette az infrastruktúráját, gondoskodik az utánpótlás-nevelésről. A szlovén bajnokságban a volt jugoszláv térségből érkező játékosokra, valamint a többi szláv ország kézilabdázóira alapozva igen erős csapatok vonulnak fel.
A Celje Pivovarna Lasko évek óta a férfi BL elődöntőjében bukott el, de az idén átlépte a "bűvös határt". A cilleiek hat sikertelen kísérlet után fináléba jutottak, és a világ egyik leggazdagabb csapatát, a német Flensburgot sikerült legyőzniük (34–28) a döntő első találkozóján. Mivel a csapat idegenben sem szokott nagy különbséggel kikapni, a szlovénok máris úgy érzik, a BL-serleg a kezükben van. Persze a németek – közismerten – bármilyen vert helyzetből föl tudnak állni. Az optimistább szlovénok azzal vigasztalódnak, hogy a dán határtól mindössze hat kilométerre fekvő Flensburgban főleg skandináv játékosok viszik a prímet, akikre nem jellemző a német mentalitás. A realisták azonban tudják: a Flensburg a világklasszisokkal teli csapat, azaz a visszavágón a hat gól is kevés lehet.
Miro Pozun, hazaiak edzője az 5–1-es védekezést 6–0-ra módosította, ami nem ízlett a németeknek. A hazaiak Rutenka (6 gól) és Koksarov (5) vezetésével elhúztak, mégis a szerb Perics kapus volt a legjobbjuk. A Flensburgban Stryger (6/2) és Jeppesen (4) játszott kiemelkedően. A döntő első mérkőzése után a hazaiak edzője, Miro Pozun elmondta: "A visszavágón hasonló hozzáállást várok, mert a németeket csak kemény küzdelemben lehet legyőzni."
Renato Vugrinec (Celje): "Ilyen tempót és remek játékot még nem láttam. Lehetett volna nagyobb is a különbség, de kilenc-tíz gól sem lenne elegendő, ha csak védekezni mennénk Flensburgba. Kemény csata vár még ránk, de a BL-siker nagyon közel van."
Dejan Perics (Celje): "Remekül játszottunk, és nagy előnyre tettünk szert. Flensburgba is győzni megyünk."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik