A Dunaferr villámrajtja

SZIRMAI GYÖRGYSZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2003.09.05. 22:50
Címkék
Mindkét edző igyekezett pókerarcot erőltetni magára. "Nem szabad, hogy az esélyesség terhe nyomja játékosaim vállát  fejtegette Kiss Szilárd, a hazaiak mestere. Kollégája, a Cornexinél most debütáló Farkas József örömmel újságolta, hogy a sérültek vállalták a játékot.
"Ahogy ilyenkor szokásos, a fokozódó meccsláz felgyorsította a gyógyulást” – mondta a szakember. "A bajnoki rajt mindig más, mint a többi mérkőzés, mindenki egyre feszültebb – beszélt érzéseiről Pálinger Katalin, az újvárosiak kapusa.
A Dunaferr támadhatott és azonnal hétméterest harcolt ki. Ferling értékesítette a büntetőt, de gyorsan jött a válasz, Kulcsár beállós pozícióból egyenlített. Keményen védekezett a Cornexi, ismét büntetőt lőhetett a Dunaferr, ezt a másfél év után első tétmérkőzését játszó Radulovics vágta a hálóba. A keménységgel a Dunaferr sem maradt adós, Bohust már a harmadik percben kiállították a játékvezetők. Kulcsár büntetőt hibázott, illetve helyesebb úgy fogalmazni, Pálinger megkezdte fantasztikus bravúrsorozatát. Óriási fizikai csata dúlt a pályán, Pigniczki ritkán látható mozdulattal, a kapunak háttal állva ívelt a hálóba (4–2). A 10. percben óriási üdvrivalgás fogadta Radulovics első átlövésgólját. A vendégek mestere igyekezett keverni a káryákat, támadásban új, korábban csak védekező embereket is a pályán hagyott. A 18. percben került először emberelőnybe a Dunaferr, Kovácsot állították ki, az Újváros góllal büntetett, és először vezetett hárommal. A Cornexi időszaka következett: négy perc alatt ötször voltak eredményesek a vendégek, és megfordították a mérkőzés állását. A remeklő román jobbszárny révén (Gisca és Georgeta) sorra születtek a vendéggólok. Erre azonban riadót fújtak a hazaiak, feljavult a védekezésük, míg Pálinger zseniálisan tornázta ki a lövéseket. Bulath és Pigniczki góljaival előbb egyenlített, majd a vezetést is magához ragadta a bajnok. A félidő utolsó nyolc percében hét gólt lőtt a hazai csapat, a Cornexi egyet sem!

A dunaújvárosi Radulovics Bojana parádés játékkal és tíz találattal tért vissza (Fotó: Danis Barna)
A dunaújvárosi Radulovics Bojana parádés játékkal és tíz találattal tért vissza (Fotó: Danis Barna)
A dunaújvárosi Radulovics Bojana parádés játékkal és tíz találattal tért vissza (Fotó: Danis Barna)
Két gyors Dunaferr-gól nyitotta a második félidőt, ötpercnyi játék után ritkán látható jelenet adódott, egyetlen újvárosi lerohanás során, ugyanabban a másodpercben állított ki mindkét játékvezető egy-egy fehérvárit, Georgetát és Giscát. A hazaiak kihasználták a kettős emberelőnyt, Lovász is megszerezte első gólját (21–14), majd ismét Ferling és Radulovics percei következtek. A székesfehérváriak egyre kevesebb hittel rohamozták az újvárosi kaput, Pálinger bravúrjai láthatóan elbizonytalanították a vendégeket. A félidő közepén a zseniális hálóőr kiváló labdával indította Nagyot a szélen, aki már tíz gólra növelte csapata előnyét. "Csak így tovább, ne álljatok le!” – üvöltötte Kiss Szilárd, és tanítványai szó szerint beszáguldozták az egész pályát. Szinte minden helyzetből gólt tudtak lőni az újvárosiak, míg a vendégeknél csak Virincsik három hétméterese és a támadóként is jeleskedő Kovács két gólja jelentett gyógyírt. A Dunaferr szenzációs bajnoki rajtot vett, a Cornexi jobb teljesítményt érhetett volna el, ha klasszisai teljesen egészségesen vállalhatták volna a játékot.

Mestermérleg
Kiss Szilárd:
– Idegesen és kapkodva kezdett mindkét csapat, ebből mi lábaltunk ki korábban. A huszonötödik perctől olyan tempóra tudtunk váltani, ami nekünk kedvezett.
Farkas József: – Sajnos a huszonkettedik perc után elfogyott a góllövőtudományunk.

Bp. Kőbányai Spartacus–Békéscsabai ENK 25–23 (15–13)
Kőér utca, 200 néző. V: Klúcsó, Lekrinszki
SPARTACUS: HERR – NAGY A. 8, Andrási 1, Baboi 3, Halmai 2, VÍGLÁSI 7 (5), Kovács J. 2. Cs: Tamaskovics (kapus), Horváth B., Szucsánszki 1, Rózsa 1. Edző: Horváth Ervin
BÉKÉSCSABA: TOSOVICS – Valyuch 1, Szilágyi 7, Such, Hajdú 1, Lipovska 4, Ancsin. Cs: Triffa (kapus), Vass 8 (2), Zsuzsa 1, Semjéni, Kári Horváth 1. Edző: Gera Norbert
Az eredmény alakulása. 6. p.: 1–3. 12. p.: 5–5. 17. p.: 7–9. 25. p.: 15–10. 36. p.: 16–13. 49. p.: 22–17. 55. p.: 24–20
Kiállítások: 6, ill. 12 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 3/2

Víglási Zsuzsa bizonyította, hogy miért lett legutóbb elsô: ezúttal hét gólt lôtt (Fotó: Czagány Balázs)
Víglási Zsuzsa bizonyította, hogy miért lett legutóbb elsô: ezúttal hét gólt lôtt (Fotó: Czagány Balázs)
Víglási Zsuzsa bizonyította, hogy miért lett legutóbb elsô: ezúttal hét gólt lôtt (Fotó: Czagány Balázs)
A mérkőzés előtt a szövetség részéről Hajdu János szakmai igazgató és Katona Sándor, a versenybizottság vezetője köszöntötte az elmúlt idény gólkirálynőit, a felnőtteknél Víglási Zsuzsannát és az ifjúságiaknál Balog Beát, a Spartacus játékosait. Az újonc csabaiak sokáig vezettek. A második félidőben a tapasztaltabb hazaiak jól kihasználták ellenfelük hibáit, és megérdemelten nyertek.

Mestermérleg
Horváth Ervin:
– Görcsösen játszottunk, ám óriási szívvel megszereztük első győzelmünket.
Gera Norbert: – A sok technikai hiba és rutintalanság miatt vesztettünk.

Vasas–FTC 17–38 (7–18)
Fáy u., 1200 néző. V: Bacs, Dravecz
VASAS: FARKAS – Böde 1, Ábrahám, Szélesi 2, Csernova 3, Balogh, HOROVA 7 (3). Cs: Bartus (kapus), Koroknai, Blaskovits 4, Koréh, Somogyi, Radics. Edző: Köstner Vilmos
FTC: SUGÁR – MRAVIKOVÁ 6, Barna, UHRAKOVÁ 9 (4), Kamper 3, Tóth 1, KIRSNER 5. Cs: Pastrovics (kapus), Kovács 1, Pádár M. 5, Kocsik 3 (3), Rábai 2, Baross 2, Horváth 1. Edző: Németh András
Az eredmény alakulása. 4. p.: 0–4. 23. p.: 6–16. 41. p.: 10–27
Kiállítások: 20, ill. 12 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 9/7
Határozott, kemény védekezéssel kezdtek a vendégek, és gyorsan megnyugtató előnyre tettek szert. Az elmúlt bajnokság ezüstérmese szebbnél szebb megoldásokkal szórakoztatta a közönséget.

Mestermérleg
Köstner vilmos:
– Elkövettünk huszonnyolc technikai hibát, kihagytunk tizenhat ziccert és kaptunk tizenhét indításgólt. Félek, hogy a videós elemzés még ennél is szomorúbb képet mutat.
Németh András: – A bajnokságban nagyon fontos a jó kezdés, de fontosabb hasonló szellemben folytatni a küzdelmet.

Alábbi összeállításunkban a női bajnokság történéseit követhetik nyomon mérkőzésről mérkőzésre.

Tabella, fordulóról fordulóra
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik