Eldőlt a továbbjutás?

SZIRMAI GYÖRGYSZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2003.03.01. 22:54
Címkék
A vendéglátó svájciak jó ismerősként köszöntötték a Dunaferr vezetőedzőjét, Buday Ferencet és a magyar együttes litván játékosát, Julius Marcinkeviciust, hiszen edzőként, illetve játékosként mindketten szerepeltek már a Pfadi csapatában.
A "barátkozás” azonban ezúttal csak a kezdő sípszóig tartott. A svájciak eddig negyvenhárom európai kupamérkőzést vívtak hazai környezetben, és ebből mindössze hét alkalommal szenvedtek vereséget. A telt lelátó buzdítását élvezve mindent megtettek, hogy ezt az imponáló statisztikát ne rontsák.
Az előzetes hírek szerint a svájciak nem voltak csúcsformában, hiszen legutóbb döntetlenre mérkőztek a Grasshoppers gárdájával. Ráadásul dél-koreai csapatkapitányuk, Csi Hjo Cso vállizomhúzódással bajlódott. A dunaújvárosi együttesben a sérült Rosta Miklós injekciókkal bár, de vállalni tudta a játékot, így a magyar együttes legjobb összeállításában kezdhette a találkozót. Az összeszokottság meg is hozta az eredményét, gyorsan elhúztak a dunaújvárosiak. Viszonylag sok technikai hiba tarkította a mérkőzést, és a félidő közepére a kevesebbet hibázó hazaiak szorossá tudták tenni az eredményt. A 20. perctől fej fej mellett haladtak a csapatok.

Milorad Krivokapics (balra) a Dunaferr legeredményesebb játékosa volt Svájcban (Fotó: Árvai Károly)
Milorad Krivokapics (balra) a Dunaferr legeredményesebb játékosa volt Svájcban (Fotó: Árvai Károly)
Milorad Krivokapics (balra) a Dunaferr legeredményesebb játékosa volt Svájcban (Fotó: Árvai Károly)
A szünet után Stochl talán még az első félidőnél is jobb formában őrizte hálóját, bravúros védésekkel némította el a közönséget. Krivokapics szenzációs gólokat lőtt, Kertész a szélről szokásához híven apró, de fontos gólokkal növelte csapata előnyét. A félidő közepére alakult ki a legnagyobb különbség a két csapat között, ekkor már érezni lehetett, nem lehet baj. A Dunaújvárosban ismét lehetőséget kaptak a magyar kézilabdázás reményteljes fiataljai, és ezúttal is helytálltak. Császár okos gólokat lőtt, Zubai a védőmunkában oroszlánrészt vállalt magára, és még góllövésre is futotta az erejéből. Az évek óta egymás mellett játszó Rosta, Kemény páros is remekül álta a svájci rohamokat.
A Dunaferr igazolva az előzetes várakozásokat, egységes csapatjátékot nyújtva fontos, a továbbjutás szempontjából döntő jelentőségű győzelmet aratott. A második mérkőzést jövő szombaton rendezik meg a legendás Dunaferr-csarnokban.

Mestermérleg
Buday Ferenc: – Örülök a győzelemnek, az egész mérkőzés során sok technikai hibát követtünk el, ez az idegesség rovására írható. A szünet után sokkal jobban koncentráltak játékosaim, javult a védekezésünk. Korrekt játékvezetés mellett megérdemelt győzelmet arattunk.
Goran Perkovac: – Nagyon rossz teljesítményt nyújtottunk, s félő, eldőlt a továbbjutás kérdése. Dunaújvárosban a minél kisebb különbségű vereség lehet csak a célunk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik