Fináléban a Fotex-Veszprém!

KIRÁLY FERENCKIRÁLY FERENC
Vágólapra másolva!
2002.10.25. 22:58
Címkék
THW Kiel (német)–Fotex KC Veszprém 23–31 (11–15)
Dessau, 4000 néző.
V: Bord, Buy (franciák)
Dessau, 4000 néző.
V: Bord, Buy (franciák)

KIEL: Fritz – PETTERSSON 4, Olsson 2, Wisotzki 1, Preib 2, PRYBECKI 3, Jacobsen 3. Cs: Andersson (kapus), PETERSEN 3, Dominikovic 3, Bjerre 1, Scheffler 1. Edző: Zvonimir Serdarusic
VESZPRÉM: STERBIK – DZOMBA 5 (2), Gál 1, Csoknyai, Jovic 3, PÉREZ 6, Pásztor 3. Cs: ÉLES 2, LAZAROV 8, Zsigmond 2, Tóth, Díaz 1. Edző: Zdravko Zovko
Az eredmény alakulása. 4. p.: 0–2. 10. p.: 2–5. 19. p.: 6–11. 25. p.: 9–12. 37. p.: 16–20. 45. p.: 20–23. 51. p.: 21–26
Kiállítások: 2, ill. 8 perc
Hétméteresek: 1/0, ill. 2/2

A veszprémi Sterbik a mezôny legjobbja volt a Fotex–Kiel Szuperkupa-elôdöntôben
A veszprémi Sterbik a mezôny legjobbja volt a Fotex–Kiel Szuperkupa-elôdöntôben
A veszprémi Sterbik a mezôny legjobbja volt a Fotex–Kiel Szuperkupa-elôdöntôben
Az első elődöntőn a Kiel kezdte a játékot, a Fotex pedig a gólgyártást. Lazarov már az első perc végén betalált az utóbbi időben gyengélkedő német sztárcsapat kapujába, majd Dzomba megduplázta az előnyt. A folytatásban felváltva estek a találatok, a Kiel hosszan próbálta járatni a labdát támadásban, az átlövői mind gyakrabban próbálták játékba hozni a szélsőket, ám nem sok sikerrel, mert passzaikba többször belenyúltak a veszprémiek. A Fotex nem esett ilyen hibába, rendre megtalálta a német falban a lyukakat. Taktikusan jól játszott a Fotex, percről percre nőtt az előnye.
Sterbik bravúros védések sorozatát mutatta be, Dzomba pedig remekelt a jobbszélső posztján. Támadásban szellemesebb volt ellenfelénél a Fotex: Jovic a 23. percben a kapunak háttal állva szerzett gólt, ám a francia bírók nem adták meg, mert szerintük a horvát beállós a vonalra lépett. Lazarov a 25. percben már negyedik találatát szerezte. A macedón átlövő talán meghallgathatta edzője tanácsát, mert előtte nem sokkal Zovko mester időt kért.
A folytatásban Sterbik újabb német kísérleteket hárított, majd saját hatosától ívelt a német kapura, ám lövése egy hajszállal célt tévesztett. Az első félidőben a Fotex rendkívül taktikusan, okosan játszott, támadásban egyértelműen ellenfele fölé nőtt, s ebben az időszakban Sterbikről csak szuperlatívuszokban lehetett beszélni.
A szünet után Pettersson találatával három gólra felzárkóztak a németek. Lazarov még betalált, ám a Kiel három újabb találattal hozta Élesék tudtára, hogy még nem lefutott a meccs. A mérkőzésnek ezen szakaszában érthetetlenül sokat kapkodott a Fotex támadásban, s hogy ebből nem származott probléma, az Sterbiknek volt köszönhető. A két sztárcsapat gigászi csatája sportszerű keretek között zajlott, az első kiállítást, amit egyébként Csoknyai kapott, a 41. percben lehetett feljegyezni. Aztán alig 30 másodperc múlva Jovic is leült a padra, a francia bírók túlzott szigorúsága miatt. Kettős emberelőnyben előretolta védekezését a Kiel, a négy veszprémi nem is tudott ellenük mit kezdeni.
Az utolsó tíz percben a Fotex öt plusz egyet védekezett, Éles volt ekkor a zavaró, és ezzel a magyar csapat – amelynek játékára BL-ellenfele, a lengyel Plock megfigyelői is kíváncsiak voltak – meg is lepte ellenfelét. Az addig támadásban jeleskedő Pérezt Díaz váltotta, közben Lazarov az 51. percben már nyolcadik találatát szerezte. A világbajnok Olsson lövését Sterbik hárította, az ellentámadásból Díaz is megszerezte első találatát. Erre a Kiel edzője időt kért, tudniillik hét perccel a vége előtt együttese hatgólos hátrányban volt.
A rövid szünet sem változtatta meg a játék képét, a magyar együttes nagy különbségű előnye nem olvadt. Az 55. percben Sterbik addigi teljesítményére is feltette a koronát, mert egy német támadáson belül három lövést is hárított. Ezzel joggal érdemelte ki a Fotex, valamint a mezőny legjobbja címet.
A másik elődöntőben: Magdeburg– Ciudad Real 35–33. A finálét szombaton Magdeburgban rendezik meg.

Mestermérleg
Zvonimir Serdarusic: – Reális a végeredmény, hetek óta sérülésektől tizedelt csapatomtól jelenlegi állapotában nem is vártam többet.
Zdravko Zovko: – Vártuk ezt a szép győzelmet, miután csapatom tavalyi formája lassan visszatér. Nagyon örülök annak, hogy Sterbik és Díaz játékra jelentkezhetett, velük sokkal könnyebb volt megvívni ezt a csatát. Sok nehéz mérkőzés vár még ránk, ezért is öröm, hogy ilyen sok kitűnő játékosom van. Úgy érzem, ez még nem a maximum, ennél még lehetünk jobbak is. Szeretném, ha a Szuperkupa döntőjében a német Magdeburggal találkozhatnánk, és nemes boszszút állhatnánk a legutóbbi BL-döntő elvesztéséért.

Talant Dusebajev sokat panaszkodik

A világ egyik leghíresebb kézilabdázója, a kirgiz-spanyol Talant Dusebajev (a világ legjobbja 1994-ben és 1996-ban) kifakadt az újságírók előtt az őt érő bántalmazások miatt. "Úgy tekintenek rám, mintha Osama Bin Laden leggonoszabb testvére lennék. Már évek óta játszom a spanyol válogatottban, de ha nem kellek a spanyoloknak, akkor elmegyek” – mondta a Ciudad Real játékosa, aki állítólag azért sértődött meg, mert nemrégen az egyik spanyol bajnoki meccsen sértegették, és – állítólag – amúgy is állandó nyomás alatt áll. A hírek szerint Dusebajev igen közel áll ahhoz, hogy befejezi szereplését a spanyol válogatottban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik