Németh egyedül maradt

SIMON JÓZSEF, SZÉKELYHIDI JÁNOSSIMON JÓZSEF, SZÉKELYHIDI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2002.10.11. 22:24
Címkék
Fokozott várakozással tekintett a pénteki rangadó elé mindkét európai kupacsapat, hiszen a Cornexinek szinte létkérdés lett volna a győzelem a Fradi és Dunaferr ellen elszenvedett vereségek után. A Győri Graboplast pedig azt tervezte, hogy folytatja ez eddig sikersorozatát, amelynek a Herz-FTC elleni bravúros diadal volt az utolsó állomása.
A gyôriek irányítója, Görbicz Anita Fehérváron is csapata vezéregyénisége volt
A gyôriek irányítója, Görbicz Anita Fehérváron is csapata vezéregyénisége volt
A gyôriek irányítója, Görbicz Anita Fehérváron is csapata vezéregyénisége volt
A gyôriek irányítója, Görbicz Anita Fehérváron is csapata vezéregyénisége volt
A gyôriek irányítója, Görbicz Anita Fehérváron is csapata vezéregyénisége volt
A gyôriek irányítója, Görbicz Anita Fehérváron is csapata vezéregyénisége volt
"Végre a valódi tudásunkat kellett bemutatnunk, és akkor nem lehet gond” – reménykedett a mérkőzés előtt Zsiga Gyula, a hazaiak mestere. "Újabb bravúrra készülünk, azaz saját pályáján megszorongassuk a sztárokkal teletűzdelt Fehérvárt” – tervezgetett Vura József.
Németh Helga góljára gyorsan válaszolt Dokics, majd elkapkodott, pontatlan támadások követték egymást mindkét oldalon. Kenyeres kimaradó helyzetei miatt bosszankodott a hazai közönség, de a győri lányok is rendre hibáztak támadásban. Lovász góljával vezetett először a vendégcsapat, miközben a bíróknak sárga lapokkal kellett megfékezniük az elszabadulni készülő indulatokat. Dokics, az erőszakos és fürge szerb beállós találatával nőtt a győri előny, de ehhez Sirina káprázatos védése is kellett. Görbicz, Nitescu és Mehlmann megállítása akkor sem volt egyszerű feladat, amikor az ETO emberhátrányban küzdött. A másik oldalon Deli és Németh harcos felvillanásai csak az egyenlítéshez voltak elegendőek, mert Lovász és Görbicz továbbra is kérlelhetetlenül belőtte a helyzeteit.
Siti és társai legnagyobb igyekezetük ellenére sem találtak ellenszert az igen gyors győri támadásokra, illetve a vendégek pokoli erőszakos védekezésére. Farkas bravúrjainak köszönhette a Cornexi, hogy vetélytársa nem húzott el négy-öt góllal, de a győri szurkolók 8–11-nek is nagyon örültek. Farkas és Németh remek megmozdulásai révén felzárkózott a Fehérvár, de az első félidő egyértelműen a Győré volt.
A szünetben Mocsai Lajos szövetségi kapitány kiemelte, hogy a nagy tét miatt rengeteg hibával játszottak a csapatok, majd amikor feszesebb, gyorsabb lett a Győr támadójátéka, és önfeláldozóan védekeztek a vendégek, akkor a Fehérvárban csak Németh Helga és Farkas Andrea tartotta lelket.
A második félidő három győri találattal kezdődött (11–16), és Zsiga Gyula edző friss erőket küldött harcba. Deli és Siti után Farkast is lehívta 14–18-nál. A helyükre álló Tóth, Szőke és Fekete, illetve védekezésben Lőw és Kovács csak kevés változást hozott. A küzdelem képét továbbra is döntően meghatározta a gyorsvonatként robogó Kindl, Görbicz, Vérten, illetve a háló előtt Sirina (17–22). Ekkor visszaállt a kapuba Farkas, de társai közül továbbra is csak Németh nyújtott kimagasló teljesítményt. Ez viszont kevés volt a fantasztikus formában kézilabdázó, továbbra is százszázalékos Győr megfékezéséhez. A minden tekintetben megerősített és fényes sikerekről álmodó Cornexi a hajrában még mindent megpróbált, sikerült is felzárkóznia, de az őszi fordulókban mégis immár a harmadik rangadóját vesztette el. Ezek után kérdéses, hogy a bajnokság folytatásában a fehérvári sztárcsapat le tudja-e dolgozni felgyülemlett hátrányát.

Mestermérleg
Zsiga Gyula: – Rengeteg labdát eladtunk, és hibáinkért kíméletlenül megbüntetett bennünket a Győr. Ugyanakkor mi nem jutottunk ilyen könnnyű gólokhoz. A második félidőben lelkesen játszottunk, de ez kevésnek bizonyult a pontszerzéshez.
Vura József: – Nehéz győzelmet arattunk, pedig szinte végig vezettünk az erős Cornexi ellen. Még nem lefutott a bajnokság, sok nehéz csata vár ránk, de két ponttal gazdagabbak lettünk a rájátszásra.


A sok munka eredménye
Irina Sirina: – A saját teljesítményemmel nem vagyok elégedett, mert Németh Helgától rengeteg gólt kaptam. Ugyanakkor csapatom rendkívül jó napot fogott ki, és kiemelkedett Görbicz teljesítménye. Csapatunk rendkívül sokat dolgozik, és ennek az eredménye a mai rangadón is meglátszott.
Görbicz Anita: – Fegyelmezetten és hatékonyan védekeztünk. Különösen fontos volt, hogy Kulcsárt ne engedjük labdához jutni és helyzetbe kerülni. Sirina ismét kulcsjátékosa volt csapatunknak.
Lovász Zsuzsa: – Hét gólt lőttem, és úgy érzem, nem okoztam csalódást. Együttesünk legfőbb erénye a szigorú védekezés, és ez most is sikerre vezetett.
Németh Helga: – Jó lenne megtalálni az okát, hogy a kezdeti határozottságunk és lelkesedésünk miért hagy alább mérkőzés közben, miért nem tudjuk ezt állandósítani.
Az állás
1. Dunaferr871231–17514
2. Győr77219–16314
3. FTC862265–20312
4. Cornexi853242–20010
5. Esztergom752184–17610
6. K. Spartacus633162–1646
7. DVSC835213–2326
8. Vác734179–2056
9. H. vásárhely725171–1864
10. Pécs725163–2054
11. Vasas817206–2412
12. Túrkeve77148–2330
Európa-bajnokságra készülve

Csütörtökön Székesfehérvárott a Városházán sajtótájékoztatót tartott a Magyar Kézilabda-szövetség, a város polgármestesre és a Köfém SC elnöke. A tájékoztató apropóját az adta, hogy november elején megkezdi a dániai Európa-bajnokságra a felkészülést a magyar női kézilabdaválogatott. Sinka László főtitkár örömmel nyugtázta, hogy egyre több városban teremtődnek meg a feltételek a válogatott mérkőzések megrendezésére. Így november 14-én, 18 órakor a nemrég átadott móri sportcsarnok ad otthont a magyar-horvát válogatott mérkőzésnek, s másnap Győrben, november 16-án pedig Székesfehérvárott mérkőzik egymással a két válogatott. A horvát nemzeti csapat megnyerése igen fontos volt a felkészülési sorozathoz, hiszen jövő évben déli szomszédunk rendezi a világbajnokságot. Az olimpiai kvóta kiharcolása igen fontos a magyar együttes számára. Örvendetes, hogy a fehérvári önkormányzat és a csapatot működtető Cornexi és Alcoa cégek komoly ráfordítással igényes csarnokot, s válogatottakkal megerősített csapatot alakított ki, és utánpótlás megteremtése is dicséretes. Warvasovszky Tihamér polgármester, mint említette örül annak, hogy az önkormányzat nyáron a csarnok gyors átépítése mellett döntött, így jó körülmények között fogadhatják a válogatottat, bár bizonyos finomításokra szükség van még a létesítményben, de reméli, ez is megoldódik. Végül a két említett vezető és Balássi Imre, a Köfém SC elnöke megállapodást írt alá a válogatott mérkőzés megrendezésével kapcsolatos feladatokkal kapcsolatban. Mint említették, remélik, a felkészülési mérkőzések mellett a fehérvári válogatott kézilabdázók is hozzá tudnak járulni a magyar együttes sikeres Eb-, vb- és olimpiai szerepléséhez.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik