Győzni kell, bármi áron

SIMON JÓZSEFSIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2002.05.30. 17:47
Címkék
Pásztor remek játékára nagy szükség lesz
Pásztor remek játékára nagy szükség lesz
Pásztor remek játékára nagy szükség lesz
Pásztor remek játékára nagy szükség lesz
Pásztor remek játékára nagy szükség lesz
Pásztor remek játékára nagy szükség lesz
A magyar keretről Skaliczki László szövetségi kapitánytól kaptunk friss információkat. "Roppant nagy akarással, óriási harci kedvvel készül valamennyi játékosunk a szombati sorsfordító összecsapásra – mondta a mester. – A szerdai lazább, relaxáló program után újra napi két edzésen izzadnak a fiúk, és már a taktika finomítása, a gyorsaság fokozása, az egymás közötti tempójáték a feladatuk. Az erőnlét mellett a pszichológiai felkészítésnek is fontos a szerepe, és már érezhető, hogy lelkileg is készenléti állapotban van a keret. Csupán Bartók térdsérülése okoz némi gondot, de remélhetőleg ő is pályára léphet az Ukrajna elleni két találkozón. Ellenfelünk várhatóan néhány helyen változtat az Európa-bajnokságon szerepeltetett csapata összeállításán, de ez nem azt jelenti, hogy meggyengült a gárda. Az orosz iskolára alapuló stílusa, játékfelfogása aligha módosul, és nekünk erre kell készülnünk. Játékosaink közül többen – például Rosta Miklós, Nagy László, Berta Róbert, Mezei Richárd, Szathmári János és Fazekas Nándor – játszottak tavaly az ukránok elleni három felkészülési mérkőzés valamelyikén, vagyis viszonylag friss élményük van az ellenfélről.”

Lisszabonról álmodnak
A hét végén kezdôdô nyolc férfi vb-selejtezô között akad néhány szinte lefutottnak nevezhetô ütközet, ugyanakkor több roppant izgalmas csata is várható. Az utóbbiak – a kockázatosan megjósolható végkimenetelûek – közé sorolható például a magyar–ukrán versenyfutás, a lengyel–svájci, a norvég–jugoszláv vagy a horvát–cseh párharc. Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) az utóbbi hónapok sajnálatos közel-keleti eseményei, illetve a jelenlegi háborús viszonyok miatt elrendelte, hogy az Izrael–Szlovénia mérkôzést harmadik országban rendezzék meg – a döntés: Törökország lesz a szombati mérkôzés házigazdája. A további selejtezôk: Ausztria–Spanyolország, Macedónia–Izland, Litvánia–Oroszország.
A selejtezôbôl továbbjutók mellett európai résztvevôje lesz a 2003-as, 24 csapatos vb-nek Franciaország (címvédô), Svédország, Németország, Dánia (az idei Eb érmesei) és a házigazda Portugália. A vb-n a legjobbak olimpiai kvótát szereznek Athénra.
A délutáni csendespihenőből éppen csak ébredező két veszprémi szobatárs, Fazekas Nándor kapus és Pásztor István, az év játékosa egyaránt azt emelte ki, hogy a keret hatalmas ambícióval gyakorol, hiszen számára létkérdés a világbajnoki szereplés jogának megszerzése. "Bakos István kapusedző segíti Szathmári és az én felkészülésemet – mondta Fazekas. – Kellő arányban végzünk erőnléti és gyorsító, frissítő feladatokat. Jól jönne legalább fél nap pihenő, de belátjuk, erre most nincs mód, hiszen nyakunkon a selejtező, és temérdek a munka. Biztató, hogy lassan összecsiszolódik a kapusok és a védekező játékosok együttműködése, ami a gyors támadások alapja lehet.” Pásztor hozzáfűzte: "Nem könnyű megteremteni az egységes játékfelfogást a különböző klubokból érkezettek között, de sokat segít, hogy valamennyien egyet akarunk, mindenki önszántából jött a keretbe, senki sem fanyalog, remek a hangulat. Az ukránokról érkező hírekkel nem sokat foglalkozunk, úgy készülünk, hogy a lehető legjobb csapatukkal érkeznek, és nekünk ezt kell legyőznünk. Mi is abból indulunk ki, amit több szakember is gyakran hangoztat, nincs tartalékos válogatott.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik