Vas Blanka képviseli Magyarországot hegyikerékpárban a párizsi olimpián

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.06.18. 11:29
Vas Blanka képviseli hazánkat (Fotó: Getty Images, archív)
Vas Blanka képviseli a magyar színeket hegyikerékpárban a párizsi olimpián – tájékoztatta Benkó László szövetségi kapitány az MTI-t.

A három évvel ezelőtt negyedikként célba érő Vas Blanka szerezte meg a kvótát azzal, hogy tavaly ötödik lett az U23-asok között a glasgow-i összkerékpáros világbajnokságon, és a válogatásra kiírt versenyek mindegyikén ő szerepelt a legjobban.

„Elnökségi határozat szükséges hozzá, ez a napokban megszületik, de a számok egyértelműek: Blanka az induló, Buzsáki Virág a tartalék” – mondta a szövetségi kapitány, Benkó László kiemelve: az utolsó pillanatig mind a ketten ugyanúgy készülnek majd az ötkarikás játékokra.

A héten országúti országos bajnokságokat rendeznek, szerdán a Debrecenhez közeli Bocskaikert határában időfutamban, vasárnap Pannonhalma környékén mezőnyversenyben osztják ki a bajnoki trikókat. Benkó László kiemelte: mivel Vas országúton és hegyikerékpárban egyaránt intenzív edzéseket végzett magaslaton Livignóban, így szerdán nem áll rajthoz, vasárnap viszont igen. Ezt követően két boszniai felkészülési verseny vár rá hegyikerékpárban, hogy az ott elért eredményekkel javítson rajtpozícióján az ötkarikás játékokra.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik