Zsankó Petra egynapos versenyt nyert Horvátországban

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.03.03. 16:57
Zsankó Petra (Fotó: BringaSport Facebook)
Zsankó Petra egynapos országúti kerékpárversenyt nyert Horvátországban, míg Dina Márton vasárnapi harmadik helyével az összetett negyedik pozícióját szerezte meg Rodoszon.

 

Az ettől az évtől az osztrák Rapso Knittelfeld klubcsapatát erősítő 23 esztendős Zsankó Petra február elején még dubai meghívásos versenyen lett harmadik a világbajnok Lotte Kopecky és a korábbi Európa-bajnok Lorena Wiebes mögött, a héten pedig már a nemzetközi szövetség (UCI) horvátországi egynaposain szerepelt.

Vasárnap idénybeli második „hivatalos” viadalán, a Porec és Tar közötti 108 kilométeres megmérettetésen szerepelt és győzött 18 fős élcsoportból – írja az MTI a procyclingstats adatai alapján. Az MTI megkeresésére Zsankó elmondta, ez a verseny hasonló volt, mint a szerdai, amelyen 19. lett: sok volt a szökési kísérlet, ő pedig mindenképpen be akart kerülni abba a csoportba, amely el tud szakadni.

„A lábaim jók voltak, szerencsére az utolsó hegyen el is tudtam menni. A szerdai napot nagyon sajnáltam, mert még az utolsó három kilométeren belül is szökésben voltam a lengyel bajnokkal, de befogtak minket. Akkor rossz pozícióba kerültem, és nem tudtam már előre menni, de a mai nap kárpótolt” – fogalmazott.

Dina Márton, az ATT Investments bringása szombaton kilencedik hellyel kezdte a Visit South Aegean Islands elnevezésű kétnapos görögországi viadalt, amelynek vasárnapi második szakaszán harmadikként ért célba, így összetettben a negyedik lett.

(MTI)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik