Pogacar ismételt, Landa remek formában Katalóniában

Cz. Á.Cz. Á.
Vágólapra másolva!
2024.03.20. 17:29
103rd Volta Ciclista a Catalunya 2024 - Stage 3
Tadej Pogacaré a harmadik szakasz (Fotó: Getty Images)
Az összetettben különösebb izgalmakra nem lehet számítani az első hely kapcsán, sőt egy pozícióval hátrébb Mikel Landa is jócskán növelte az előnyét az országúti kerékpáros Katalán körversenyen.

Újabb hegyi szakasz, szinte pontosan ugyanazzal az eredménnyel, mint kedden. A Katalán körverseny harmadik, szerdai etapja nem igazán hozott meglepetést, hiszen Tadej Pogacar ismét támadott, ezúttal a Port Ainén, vagyis tulajdonképpen eleinte csak követte a meglóduló Mikel Landát, de nem sokkal később le is szakította. A szlovén végül megint hatalmas előnnyel nyert, így már két és fél percre rúg az előnye Landával szemben az összetettben. Az erődemonstráció nem véletlen, hiszen pályafutása során először 2024-ben két háromhetest is bevállalt, a katalán viadal pedig az egyetlen többnaposa a Giro d'Italia, Tour de France dupla előtt. 

Nem fordult hatalmasat a világ a Visma-Lease a Bike kapitányaival sem, merthogy kedden is kifejezetten gyenge napja volt Sepp Kussnak és Cian Uijtdebroeksnak, bár előbbi szerdán próbált összedolgozni Landával Pogacar becserkészése érdekében. A kísérlet persze sikertelen volt, sőt Kuss Landával sem tudta tartani a lépést, így végül az ötödik helyen zárt. Valter Attila segítőként dolgozott a szokott módon, ő a 42. helyen ért célba, összetettben pedig a 38. a negyedik szakasz előtt. 

103. KATALÁN KÖRVERSENY
3. szakasz (Sant Joan de les Abadesses–Port Ainé, 176.7 km): 1. Tadej Pogacar (szlovén, UAE Emirates) 4:34:25 óra, 2. Landa (spanyol, Soudal-QuickStep) 48 másodperc hátrány, 3. Tiberi (olasz, Bahrain Victorious) 1:03 perc h., …42. Valter Attila (Visma-Lease a Bike) 8:11 p h. Az összetett állása: 1. Pogacar 13:38:12, 2. Landa 2:27 p h., 3. Vlaszov (orosz, Bora-Hansgrohe) 2:55 p h., …38. Valter 14:09 p h.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik