Cyclocross: nézőkkel szelfizett a lekörözött, lekönyökölte a világbajnok – videó

Vágólapra másolva!
2023.12.27. 16:49
null
Nystrom elérte az álmát, de úgy érzi csalódást okozott a szurkolóinak (Fotó: Imago-Images)
Kedden rendezték a belgiumi Gavere mellett a terepkerékpárosok világakupa-sorozatának újabb állomását, ahol a szakági világbajnok Mathieu van der Poel magabiztos győzelmet aratott Wout van Aert és Tom Pidcock előtt, ám a nap egyik legemlékezetesebb jelenete a hétkörös versenyt öt kör hátránnyal utolsóként, 74. helyen befejező Costa Rica-i Felipe Nystrom nevéhez fűződik...

A 40 éves Felipe Nystrom hamar a mezőny végén találta magát, s a versenyt vezető, világbajnoki trikóban tekerő Mathieu van der Poel már a harmadik körében a közép-amerikai kerékpáros lekörözésére készült, ám ez nem ment a legsimábban. Nystrom ugyanis éppen megállt, s a nézőkkel szelfizett, majd visszalépett a versenyvonalra, ahol nagy lendülettel érkezett a holland klasszis, s ellentmondást nem tűrően visszanyomta a korláthoz a figyelmetlen kollégát.

 

 

Az eset nem különösebben zökkentette ki Van der Poelt, csupán némiképpen csóválta a fejét, ám annál inkább mély nyomokat hagyott Nystromben, aki a verseny másnapján már arról beszélt, nincs helye a világkupa-sorozat mezőnyében.

„Szörnyen érzem magam, 1000 százalékban az én hibám, ami történt. Mathieu-nek meg kellett löknie, sőt még keményebben kellett volna visszalöknie a korlátok közé. Útban voltam és emiatt nagyon rosszul érzem magam. Szeretnék Matheiu szemébe nézve elnézést kérni tőle” – idézte a Sporza című belga lap a Costa Rica-it, aki tovább is ment a bűnbánás terén.

„Nem érdemlem meg, hogy itt legyek.Volt egy álmom, amit elértem, de a keddi hibámat túl súlyosnak tartom, hogy folytassam a pályafutásomat. Normál helyzetben a világbajnokokságig még szerepeltem volna a világkupán, de ezek után a hétvégi hulsti vk-futam befejezem. Ott még szeretném segíteni a másik Costa Rica-it, Joseph Ramírezt, hogy minél jobb eredményt érjen el, aztán átadom neki a stafétát. Le kell vonnom a megfelelő következtetéseket, csalódást okoztam a szurkolóimnak” – fogalmazott Nystrom.

A 40 éves kerékpáros szokatlan életúttal a háta mögött került tavaly (!) a terepkerékpáros versenyek nemzetközi színterére. Ugyan gyerekként már elkezdett kerékpározni, de karrierje húsz éve alkohol és kábítószerproblémák miatt megrekedt, majd egy öngyilkossági kísérlet után 2012-ben fél évet pszichiátrián töltött. Tíz éve az Egyesült Államokba költözött, s 2015-ben kezdte újra a kerékpározást. Négy éve megnyerte a Costa Rica-i ob-n az országúti mezőnyversenyt, majd a cyclocross felé fordult, s tavaly hazája első képviselőjeként elindult a világbajnokságon, ahol öt kör után kiintették. A keddi hétkörös versenyt utolsó, 74. helyen beérve befejezte, de öt kör hátrányban ért célba a vk-sorozat hivatalos eredményközlő honlapja szerint...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik