Kerékpár: Carapaz nyert, Valter 16. a Katalán körverseny utolsó előtti szakaszán

Vágólapra másolva!
2022.03.26. 17:26
null
Több mint 130 kilométert tekertek az élen Carapazék, a mezőny pedig nem tudta beérni őket (Fotó: Getty Images)
Az utolsó métereken előzve Richard Carapaz nyerte a az országúti kerékpárosok Katalán körversenyének 6., azaz utolsó előtti szakaszát, tizedmásodpercekkel megelőzve a szakasz jelentős részében vezető Sergio Higuitát, aki így is átvette a zöld-fehér trikót. Valter Attila a 48 másodperc hátránnyal ért célba a főmezőnnyel.

 

Célba ért a szökés.

Méghozzá úgy, hogy Sergio Higuita és Richard Carapaz kettőse alig 30 kilométer után szakadt el a mezőnytől, és féltávnál már kétperces előnyben is volt a közvetlen üldözőkkel szemben. Bő 30 kilométerrel a vége előtt az utolsó komolyabb emelkedőhöz érve látványosabb csökkenésbe kezdett az előny, de még így is megmaradt belőle jó egy perc a sík hajrára.

Higuita 75 méterrel a befutó előtt gyújtotta be a rakétákat kiállva a nyeregből, de a szakaszgyőzelemhez ez sem volt elég, az utolsó métereken Carapaz kielőzte és ezzel megszerezte magának az elsőséget a 6. etapon.

A 24 éves kolumbiai így sem lehet elégedetlen: az utolsó szakasz előtt 16 másodperces előnnyel az élre állt.

Valter Attila az előkelő 16. helyen ért célba a főmezőnnyel, melynek tagjai Carapazékhoz képest 48 másodpercet kaptak végül.

„Az volt a terv, hogy valami extrát csinálunk ma. Azt hittem, többen fogunk tudni eljönni, de végül ketten voltunk. Így elég durva volt, főleg az elején a hegyekkel. Elégedett vagyok. Örülök, hogy megvan a szakasz” – értékelt a 28 éves szakaszgyőztes a célban.

KERÉKPÁR
KATALÁN KÖRVERSENY
6. SZAKASZ (Costa Daurad–Costa Daurada, 168.5 km)
1. Richard Carapaz (ecuadori, IGD) 4:09.20
2. Sergio Higuita (kolumbiai, BORA) azonos idővel
3. Keden Groves (ausztrál, BikeExchange) 48 mp hátrány
...
16. Valter Attila (magyar, Groupama-FDJ) 48 mp h.

ÖSSZETETT
1. Higuita 26:35.24
2. Carapaz 16 mp hátrány
3. Joao Almeida (portugál, UAD) 52 mp h.
...
34. Valter 17 p 41 mp hátrány

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik