Kerékpár, GP Courtine: Lovassy Krisztián ezüstérmes

Vasvári FerencVasvári Ferenc
Vágólapra másolva!
2007.03.28. 13:08
Címkék
A svájci GP Courtine-n, élete harmadik U23-as elit országúti viadalán állt rajthoz március 25-én a Svájcban készülő, BVSC-s Lovassy Krisztián. A magyar fiatal a 125 kilométeres egynaposon szenzációs sikert ért el a svájci World Cycling Center csapatában: a közel 170 fős mezőnyben a győztessel azonos, 3:19.16-os idővel a második helyen fejezte be a versenyt.

Lovassy, mint a verseny utáni nyilatkozatában elmondta, közel egy hetes gyengélkedés után állt rajthoz, csapatvezetői sem számoltak sikerével.

A svájci egynaposon 12 darab 10 kilométeres kört kellett teljesíteniük a kerekeseknek, a hőmérséklet 0 fok körüli volt, mindent hó borított. A BVSC fiatal bringása a viadal felénél kezdte jól érezni magát, több akciót kezdeményezett, de inkább a véghajrára összpontosított.

„Az utolsó 2-3 km-en nagyon haladtunk, csapattársammal végig az első 10-ben helyezkedtünk. Az utolsó pár száz méteren szinte alig maradt ember előttünk, azokat viszont könnyedén lekerültünk, az út két oldaláról én vissza borítottam a csapattársam mögé, hátra néztem és az utolsó 50 méteren már körülbelül 10 méter előnyünk volt, így feltett kézzel átgurultunk a célvonalon.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik