Kerékpár: a GP Krupinán Remák aranyos, Lovassy ezüstös

Vágólapra másolva!
2006.04.24. 11:45
Címkék
Április 22-én a magyar határ közeli, szlovákiai Krupina környékére vonult a hazai országúti kerékpárosok mezőnyének néhány csapata. Az egynapos viadalon részt vettek a BVSC, a KSI SE, a P-NÍVÓ Betonexpressz 2000 SE, az SZSZKE, az SZKE és a PottoSpec Team versenyzői is.
Lovassynak ezüstérmet ért az "elmenés"
Lovassynak ezüstérmet ért az "elmenés"
Lovassynak ezüstérmet ért az "elmenés"
Lovassynak ezüstérmet ért az "elmenés"

A GP Krupinán az elitek között – 1350 méter szintkülönbség lekűzdése után – a „P-NÍVÓ-s”, kétszeres Tour de Hongrie-győztes Remák Zoltán idei második győzelmét elkönyvelve első helyen futott be.

A felnőttek 52 fős mezőnyéből mindössze 20-an értek célba; Zoli másodmagával ellépett társaitól, jelentős előnyre tettek szert, majd a sprint során a dobogó tetejére ért.

Az ifik közt remeklő BVSC-s Lovassy Krisztián a múlt heti ausztriai ezüstje után ezúttal ismét a dobogó második fokára állhatott. Krisztián egy néhány kerekesből álló boly tagjaként került „elmenésbe”, majd – kerékpáros nyelven – másodikként „ért haza”. Az ifik három kört teljesítettek a rendkívül hullámzó pályán, már az első körben kialakult a hét kerekesből álló szökevénysor.

A fiatal vasutas tehetség jó évkezdés után utazik a hónap végén Olaszországba, ahol U23-as válogatottként áll rajthoz a Toscanai Körversenyen. Az ausztriai és szlovák diadal után jöhet Itália meghódítása!

Lovassy, ahogy Ausztriában, úgy ezúttal Szlovákiában is a második helyen végzett
Lovassy, ahogy Ausztriában, úgy ezúttal Szlovákiában is a második helyen végzett

Mint Pataki Ibolya, Lovassy edzőnője elmondta, ezek az országúti viadalok kizárólag felkészülés jellegűek tanítványa számára. Krisztián június elején ismét – az őszi edzőtáborozás után – Svájcba utazik a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) Nemzetközi Edzőtáborába – a World Cycling Centerbe –, ahol kéthónapos felkészülésen fog részt venni idei fő versenyére, a belgiumi, augusztus eleji ifjúsági pálya világbajnokságra.

A vasutas szakosztályvezető hozzátette, az athéni Európa-bajnokságon való részvétel még egyeztetés alatt van a magyar és a külföldi szakemberek között.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik