Két magyar érem a kajak-kenu szuperkupa nyitó napján

Vágólapra másolva!
2024.10.11. 12:01
Adolf Balázs (Fotó: Árvai Károly)
A magyar versenyzők két érmet, egy-egy ezüstöt és bronzot szereztek a pénteki nyitó napon a kínai Hangcsouban zajló, 350 ezer dollár összdíjazású meghívásos kajak-kenu szuperkupán.

 

A háromnapos viadal magyar szempontból a rövid körös (3.4 km) maratoni döntőkkel vette kezdetét, ebben a szakágban tíz magyar érdekelt. Közülük a kajakos Kiszli Vanda szerepelt a legjobban, aki a világbajnok svéd Melina Andersson mögött másodikként ért a célba. Ugyanebben a számban Czéllai-Vörös Zsófia ötödik, Csépe Panna kilencedik, míg a férfiaknál Boros Adrián hatodik, Varga Olivér pedig 11. lett – a nemzetközi szövetség honlapja alapján.

A kenusoknál a négyszeres világbajnok, sprintben kétszeres olimpikon Adolf Balázs szállította a magyar érmet, harmadikként zárt. Zsidai Máté a 13., Simon Sebestyén a 15., a nőknél Matkovics Sára Lili az ötödik, Hegedűs Dóra pedig a nyolcadik helyet szerezte meg.

Ez az első olyan szuperkupa, amelyen több szakág – sprint, maraton, szlalom és póló – képviselői egy időben küzdenek. A magyarok a maraton mellett sprintben érdekeltek, utóbbi szakágban nyolctagú a küldöttség.

Szombaton további maratoni döntőket rendeznek és sprintben is lezajlanak majd az első finálék.

A háromnapos kínai viadalon összesen 500 sportoló vesz részt.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik