Nádas Bence: Ami a párost illeti, a Los Angeles-i olimpia abszolút fókuszban van még

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.09.10. 09:09
Tótka Sándor és Nádas Bence a párizsi olimpián (Fotó: Árvai Károly)
A kajak párosban Tótka Sándorral olimpiai ezüstérmet szerző Nádas Bence volt a Nemzeti Sportrádió vendége.

„Nagytakarítást kellett csinálni, hiszen a férfi kajak négyes csalódást keltő hetedik helye után másnap nehéz volt ugyanolyan magabiztossággal, önbizalommal, egóval odaállni a páros középfutamára – mondta Nádas Bence.Próbáltuk egymást erősíteni, jó, hogy edzőnkkel, Hüvös Viktorral kiegészülve egy stabil piramist alkotva összeszedtük egymást. A döntőre már két vadoroszlánként tudtunk odaállni, és meg tudtuk mutatni, hogy ezek a magyarok mit tudnak. Megbeszéltük, hogy ez a lelkek csatája lesz, és hogy a rajttól kezdve maximális sebességgel robogunk, bízva abban, hogy a végét már csak kibírjuk, a helyszínen szurkoló hozzátartozóink behúznak minket. Ez így is lett, olyan utolsó száz métert mentünk, amivel beértük az ausztrálokat és ezüstéremmel zártunk.”

„A tokiói olimpia után mindössze három év telt el, így nem volt sok lehetőség a pihenésre. Most Párizs után a Formula–1-es monzai nagydíjra kiutaztunk, ezt követi Las Vegas – árulta el. – Az edzőnk nem mondta meg, hogy mikor kell elkezdeni újra a munkát, mindenki akkor ülhet hajóba, amikor már úgy érzi, hogy eljött az idő és hiányzik a kajakozás. Én még várok erre a pillanatra, de már elkezdtem mozogni, hogy nehogy hét-nyolc kiló plusszal térjek majd vissza.”

„Ami a párost illeti, a Los Angeles-i olimpia abszolút fókuszban van még, és a Brisbane-i is, ha az Egyesült Államokból olyan szájízzel jövünk haza – tekintett Nádas előre. – A négyes vállalása attól függ, hogy októberben milyen kvalifikációs rendszert fogadnak el. Ha 2026-ban és 2027-ben pontokat lehet szerezni a világversenyeken, akkor a számhalmozást választjuk és egyesben, párosban megyünk több távot, de a négyes esetében is igazságosabb lenne, ha két év teljesítménye alapján osztanák ki a kvótákat.”

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik