Szeretne versenyzőként részt venni a SUP Európa-bajnokságon? Itt a lehetőség!

Vágólapra másolva!
2024.01.22. 10:35
Bárki elindulhat a SUP Eb-n (Fotó: kajakkenusport.hu)
Bárki nevezhet a júniusi, szegedi gyorsasági, para kajak-kenu és SUP Európa-bajnokság SUP-versenyszámaira, a jelentkezési lehetőség már megnyílt.

Az Eb-re június 12. és 16. között kerül sor, gyorsasági szakágban legutóbb 22 évvel ezelőtt volt kontinensviadal a Maty-éren, a SUP szakág történetének ez lesz az első Eb-je.

„A SUP hihetetlen fejlődésen ment keresztül az utóbbi években és a népszerűsége most is folyamatosan növekszik – idézte a magyar szövetség honlapja Horváth Noémit, az Eb versenyigazgatóját, korábbi SUP-világbajnokot. – 2019 óta volt már négy SUP-világbajnokság, amelyből egynek szintén mi voltunk a házigazdái Balatonfüreden. Hatalmas öröm, egyben megtiszteltetés volt számunkra, amikor az Európai Kajak-Kenu Szövetség a mi javaslatunk alapján beleegyezett abba, hogy megrendezhessük a szakág történetének első Európa-bajnokságát."

SUP-ban bárki elindulhat, aki már betöltötte, vagy idén betölti a 15. életévét. Nem szükséges a profi státusz, és nem feltétel semmilyen korábbi nemzetközi vagy hazai eredmény felmutatása sem. A nevezés részletei a kajakkenusport.hu oldalon olvashatók.

Mindenki nyílt (open) kategóriában versenyez, a merev deszkások hosszútáv (9 km), technikai (1000 m) és sprint (200 m) számban is indulhatnak, és a felfújható deszkásoknak is lesz egy 4.5 kilométeres futam.

„A lelátókon több ezer ember fog szurkolni, és reményeink szerint a döntőket a tévénézők is figyelemmel kísérhetik. Szeretnénk minél több emberhez eljuttatni, hogy mostanra milyen erős közösséggé formálódott a szakág” – fogalmazott Horváth Noémi.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik