U23-as evezős Eb: ezüstérmes a magyar férfi könnyűsúlyú kétpár

Vágólapra másolva!
2023.08.27. 16:12
null
Bridge Henry és Szőllősi Balázs ezüstérmet nyert (Fotó: Magyar Evezős Szövetség, archív)
Címkék
Ezüstérmet nyert a Bridge Henry, Szőllősi Balázs összeállítású férfi könnyűsúlyú kétpárevezős egység vasárnap a Krefeldben rendezett U23-as Európa-bajnokságon.

 

A verseny eredményközlő oldala szerint a magyar duó 6:55.85 perces idővel a harmadik helyen ért célba a szombati előfutamban, így aznap délután ismét hajóba ült a reményfutamban, melyből másodikként kvalifikálta magát a vasárnapi hatos döntőbe.

A Danubius Nemzeti Hajós Egylet és a Győri AC versenyzői a fináléban 6:41.99 perces időeredménnyel haladtak át a célvonalon a német kettős mögött, és csaknem egy másodpercet vertek portugál riválisaikra, így megszerezték a magyar válogatott egyetlen érmét a kontinensviadalon.

Fehérvári Eszter szintén az A-döntőben volt érdekelt, amelyben az ötödik helyen végzett.

A normálsúlyúak kétpárevezős versenyében Harsányi Viktória és Elek Boglárka nyolcadik, míg férfi kétpárban az Ujhelyi Mihály, Szklenka Bence kettős a kilencedik helyen végzett. Pádár Lucának nem sikerült kvalifikálnia magát a legjobb hat közé, majd a vasárnapi elődöntő után két órával a 12. helyet szerezte meg Krefeldben.

A Boros Bálint, Boros Olivér, Király Miklós, Koncsik Dominik összeállítású kormányos nélküli négyes a nyolcadik helyen zárt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik