Párizs 2024: öt egységünk a középfutamban a tesztverseny első napján

Vágólapra másolva!
2023.08.30. 20:31
null
A vb-ezüstérmes férfi négyes már biztosan ott lesz a középfutamban (Fotó: Facebook/MKKSZ)
Hat 500 méteres számban voltak érdekeltek magyar egységek a Párizs melletti Vaires-sur-Marne tavon szerdán kezdődő kajak-kenu világkupa, egyben olimpiai tesztverseny első napján, és négy számban öt egység ott lehet majd a középfutamokban.

A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint hűvös, őszi idő fogadta a versenyzőket. Az előolimpián csak ötkarikás számok szerepelnek a programban, illetve kajak párosban és egyesben, valamint kenu egyesben nemzetenként két egység is indítható. Az előfutamokból az első két helyezett a középfutamokba jut, a többieknek pedig erre a reményfutamból nyílik lehetőségük.

A női kajaknégyesek kezdtek, a magyar hajóban az Európa Játékokon szerepelt Fojt Sára, Csipes Tamara, Gazsó Dorka, Pupp Noémi egység ült. A magyarok a friss világbajnok új-zélandiak, a vb-negyedik kínaiak és a mexikóiak mögött a negyedik helyen értek célba, majd a reményfutamban a sűrű program miatt nem álltak rajthoz, mivel a páros futamok délután következtek, Csipes és Gazsó pedig még egyesben is érdekelt.

A vb-ezüstérmes férfi négyes, Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István és Tótka Sándor a vb-győztes németek mögött második lett, ezzel a csütörtök délelőtti középfutamba került. Női kenupárosban Bragato Giada és Nagy Bianka futamgyőzelemmel kezdett, és továbbjutott a férfi kenupáros is. A vb-ötödik Korisánszky Dávid, Fekete Ádám kettős másodikként ért célba a vb-ezüstérmes kínaiak mögött, de megelőzve a világbajnok németeket.

Délután, kicsit már jobb időben a női kajakkettesek versenyében a Gazsó Dorka, Csipes Tamara duó második lett futamában, ugyanitt a Fojt Sára, Pupp Noémi kettős negyedikként ért célba, de két órával később a reményfutamból másodikként ez a hajó is középfutamba került.

A férfi kajakos párosok versenyében a Kuli István, Csizmadia Kolos egységet két rossz rajt miatt kizárták.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik