Kajak-kenu: Nem kizárt, hogy az ősszel abbahagyom - Kökény

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.12. 11:31
Kökény Roland olimpiai bajnok kajakost megviselték az elmúlt hetekben őt és a munkáját segíteni akaró barátnőjét ért támadások, és ha a továbbiakban sem hagyják, hogy az újságíró Szalai Vivien csatlakozzon az edzői stábjához, akár be is fejezheti versenyzői karrierjét.
„Lenyugodott mindenki, megértették mit szeretnénk a párommal. Elmagyaráztuk már, hogy nem hagynám faképnél az eddigi edzőimet, csak melléjük csatlakozna a barátnőm is – mondta Kökény a Digi Sport Reggeli start műsorában. – Semmi szakadás nem lenne, minden működne úgy, ahogy eddig. Vivien nem kapna pénzt a munkájáért, és igazából nem is kaphatna, ha nem egyesületi edző. Mi nem kértük, hogy hivatalosan az legyen, a mindennapjaimat segítené felkészülés közben, felügyelné a dolgaimat.”

„Meglátjuk, hogy ezek után a párom akar-e edzői szakképesítést, papírokat szerezni. Ez a támadássorozat kiverte nálunk a biztosítékot, még nem tudjuk, hogyan tovább. Igazából ez csak szeptembertől lett volna aktuális, majd meglátjuk. Még az sem kizárt ezek után, hogy jövő szeptemberben abbahagyom a kajakozást. Ha ekkora a szembeszél, nem fogok erősködni, üljenek be a kritikusaim Dombi Rudi mögé tolni a hajót. Elmagyaráztam, mit szeretnék, de teljesen elferdítették a valóságot” – folytatta Kökény.

„Nem tagadom, megviseltek a nyilvánosság előtt zajló viták, mert olyasmiket tulajdonítottak nekünk, amiket nem akartunk. De igazából működhet a dolog továbbra is, ez a szövetségen múlik, hogy ne hozzon olyan döntést, amivel a páromat kitiltja az edzőtáborokból, meg a motorcsónakból. De nem hiszem, hogy ilyet tennének, akkor biztosan befejezném.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik