Kajak-kenu: újabb hat magyar egység vk-döntős 500 m-en

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.10. 19:01
Újabb hat magyar egység döntős 500 m-en a szegedi kajak-kenu világkupán. A férfiaknál kajak egyesben és párosban egy-egy, kenuban viszont mind a két-két magyar egység bejutott a vasárnapi fináléba.

FÉRFI K-1500 M (37 induló)
Dombvári Bence az előfutamból és a középdöntőből is elsőként jutott tovább. Az 1000 m-en is próbálkozó, ott döntőbe jutó Szalai Tamáson érződött, hogy némi nyomott hagyott benne a délelőtti kétszer ezer méter: az előfutamban az ötödik helyen zárt, a középdöntőben a hatodikként. Dombvári A-döntős, Szalai B-döntős.FÉRFI K-1500 M (37 induló)
Dombvári Bence az előfutamból és a középdöntőből is elsőként jutott tovább. Az 1000 m-en is próbálkozó, ott döntőbe jutó Szalai Tamáson érződött, hogy némi nyomott hagyott benne a délelőtti kétszer ezer méter: az előfutamban az ötödik helyen zárt, a középdöntőben a hatodikként. Dombvári A-döntős, Szalai B-döntős.

FÉRFI C-1500 M (19 induló)
Vasbányai Henrik
előfutamában második lett, ezres páros társa, Mike Róbert viszont nyert. Utóbbi így azonnal a döntőbe jutott, előbbi a középdöntőből követte, jót meccselve az első helyen végezve.

FÉRFI K-2500 M (35 induló)
Az előfutamban Schenk Áron és Kugler Attila nyert, Hufnágel Tibor és Ceiner Benjamin a második lett, a középdöntőben aztán egy futamba, egymás mellé kerültek. Előbbiek harmadik helye döntőt, utóbbiak negyedikje B-döntőt jelentett.

FÉRFI C-2500 M (12 induló)
A Korisánszky fivérek, Péter és Dávid
az előfutamból harmadikként azonnal a döntőbe kerültek, Viola Viktor és Bodonyi András kettősének ehhez még tennie kellett egy középdöntős menetet, ahol a második helyen végeztek.

A szombati program a Maty-éren 9:25 órakor kezdődik, az első A-döntőre (női K-1500 m) 10:33-kor kerül sor. A versenypályára a belépés, valamint Szegedről a kijutás tömegközlekedéssel ingyenes!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik