Kajak-kenu: Kozák klubváltása után összeáll egy Kovács, Szabó páros?

Vágólapra másolva!
2012.11.15. 19:06
Kozák Danuta lehetséges klubváltása miatt széteshet a Szabó Gabriellával közös párosuk is, ebben az esetben pedig – a Blikk információi szerint – Kovács Katalinnal állhat össze egy új egység a Honvédnál.

„Korai még tervezgetni, de valóban elképzelhető, Gabira és Katira vár a feladat, hogy összehozzanak egy remek párost – nyilatkozta a Blikknek Csipes Ferenc, a honvédos lányok vezetőedzője, aki még mindig nem tudja, hogy az edzőjének az egykor kenus vőlegényét, Somogyi Bélát választó Kozák Danutára számíthat-e a jövőben. – Egyébként ők már mentek együtt, a tavalyi szegedi világbajnokság előtt meg is nyerték az egyik válogatót, de a vb-n nem indultak. Ha úgy alakul, akkor nemcsak az olimpiai távon, az 500 méteren, hanem 200-on és 1000-en is nekik kellene helytállniuk."Blikknek Csipes Ferenc, a honvédos lányok vezetőedzője, aki még mindig nem tudja, hogy az edzőjének az egykor kenus vőlegényét, Somogyi Bélát választó Kozák Danutára számíthat-e a jövőben. – Egyébként ők már mentek együtt, a tavalyi szegedi világbajnokság előtt meg is nyerték az egyik válogatót, de a vb-n nem indultak. Ha úgy alakul, akkor nemcsak az olimpiai távon, az 500 méteren, hanem 200-on és 1000-en is nekik kellene helytállniuk."

Storcz Botond kapitány már beszélt Kozákkal a terveiről, s azt tanácsolta neki, alaposan gondolja át elképzeléseit.

„A két londoni olimpia aranyérem után Danutának nem érdemes váltania, az ilyen lépés mindig kockázattal jár. A döntés persze az ő kezében van. Ha elhagyja jelenlegi klubját, a Honvédot, akkor előtérbe kerülhet a Szabó, Kovács páros szerepeltetése. Nagyon bízom benne, hogy a két olimpiai bajnok a párosfeladatot is sikerrel oldaná meg" – mondta Storcz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik