Douchev-Janics: Az első válogató után sokan leírtak

Vágólapra másolva!
2012.06.18. 09:53
null
Douchev-Janics Natasa kiharcolta londoni egyesbeli indulását (fotó: Tumbász Hédi)
Douchev-Janics Natasa 200 méteren megnyerte a második válogatót a szegedi Maty-éren, így az olimpiai programban bemutatkozó új versenyszámban ő képviselheti a magyar színeket.   

Douchev-Janics Natasa megcsinálta! A szegediek háromszoros olimpiai bajnoka Paksy Tímeát legyőzve megnyerte a második ötkarikás válogatót 200 méteren, és a K–2 500 méter mellé megszerezte a sprintszám indulási jogát is a londoni olimpiára.

Hogy nehéz volt-e?

„Annyiban igen, hogy az első válogató után sokan leírtak. Májusban ötszáz egyesben ötödik lettem, az volt az első versenyem a szülésem óta, hiányzott a rutin, és ezt sajnos sokan próbálták ellenem fordítani. A májusi, júniusi felkészülésem során ez rendesen munkált bennem, égtem a bizonyítási vágytól, meg akartam mutatni ezeknek az embereknek, hogy én igenis a régi Natasa vagyok” – magyarázta Douchev-Janics Natasa, aki számára egy fontos tapasztalattal szolgált az eddigi szezon.

„Rájöttem, hogy míg korábban az ötszáz egyesből meg lehetett oldani a kétszáz egyest, ma már ez nem működik. Amióta a kétszáz olimpiai szám lett, minőségi változáson ment keresztül a mezőny, és keményen, különedzésekkel kell készülni erre a versenyszámra. Az ötszáz páros nem kizáró ok, sőt sokat lendített kétszáz méteren a gyorsaságomon a Katival elvégzett közös munka, így mindkét számban bizakodva futok neki a londoni olimpiának” – folytatta a szegedi versenyző, akinek azonban még London előtt lesz egy fontos feladata, a jövő hét végén Zágrábban rajtol az Európa-bajnokságon.

„Terhességem és lányom, Milana születése miatt sok időt kihagytam, és most minél több versenyre van szükségem ahhoz, hogy tökéletesre csiszoljunk a technikámat az olimpiára” – mondta Douchev-Janics Natasa, aki a négyessel kapcsolatos kérdésre is szívesen válaszolt.

„A válogatókon túljutottunk, most az asztal mellett dől el, ki lesz a női négyes tagja. A parti híreket hallva az én nevem nem szerepel a négyessel kapcsolatban, és nem is kívánom más helyét elvenni, de… Szerintem jobb lenne, ha a vízen dőlne el a csapathajó sorsa. Úgy gondolom, sok-sok variációt ki kellene próbálni, így csinálják a németek is, akik általában az utolsó pillanatban, az olimpián döntenek arról, ki üljön be a hajóba. Jó néhány olyan kajakos van Magyarországon, akinek meg lehetne adni az esélyt a próbálkozásra, hogy valóban a legjobb, legerősebb egység állhasson oda a londoni döntőben” – jelentette ki Janics.

Storcz Botond szövetségi kapitány hétfőn jelöli ki az olimpián induló női négyest.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik