NHL: Gretzky szerint idő kérdése, hogy Ovecskin mikor dönti meg a gólrekordját

Vágólapra másolva!
2024.10.22. 17:29
Alekszandr Ovecskin egyre közelebb Wayne Gretzky rekordjához (Fotó: Getty Images)
A legendás Wayne Gretzky szerint csak idő kérdése, hogy Alekszandr Ovecskin mikor dönti meg az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) fennálló 894 gólos rekordját.

A Washington Capitals orosz csatárát jelenleg 41 találat választja el a csúcsdöntéstől, és egy jó szezon alatt ez a hátrány ledolgozható, ugyanakkor a 39 éves légiós az előző évadban magához képest gyengén termelt, „csak” 31-ig jutott.

Alekszandr Ovecskin – aki 13 szezonban elérte a 42 gólt – az NHL honlapján elárulta, hogy Gretzky szurkol neki: „Még ha olykor rossz formában is vagyok, akkor is üzen, és azt írja, hogy »ne aggódj a rekord miatt, majd jönni fog«.”

A kanadaiak 1999-ben visszavonult sztárja szerint csak idő kérdése, mikor előzi meg Ovecskin, akit egészen kiváló játékosnak és góllövőnek tart.

A fővárosiak légiósa 2017-ben még úgy nyilatkozott, szerinte nem reális, hogy ő legyen az NHL-ben minden idők legeredményesebbje, és hogy egyáltalán bármikor megdönthető lenne Gretzky csúcsa. Rá két évre viszont már jelezte: megpróbálja utolérni a listavezetőt.

Ovecskin 2022. december 23-án lépett fel egyedüliként az örökrangsor második helyére, akkor előzte meg a 801 gólos Gordie Howe-t.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik