Magosi Bálint: Ha minden a helyére kerül, sokat érhet el a Fehérvár

BEKE ZSOMBORBEKE ZSOMBOR
Vágólapra másolva!
2024.10.04. 07:32
Magosi Bálint szerint nagy dolgokat vihet véghez a Volán (Fotó: Dömötör Csaba)
Ötvenszázalékos a mérlege eddig az idényben az osztrák ligában a Hydro Fehérvár AV19-nek. Magosi Bálint szerint a CHL-mérkőzéseknek köszönhetően kiderültek olyan hibák, amelyek később az ICEHL-ben sem fértek volna bele. A rutinos támadó erősnek érzi az idei Volánt jégen, és azon kívül is. Pénteken 19.15-től Bécsben bizonyíthat az együttes.


– Négy mérkőzésen vannak túl az osztrák liga alapszakaszában, két győzelem mellett két vereség a mérleg. Félig tele, vagy félig üres a pohár a nyitányt tekintve?
– Egyre javuló formát mutatunk az osztrák ligában, a CHL-mérkőzéseket nem venném ide, hiszen azért az teljesen más kávéház – mondta a Nemzeti Sportnak Magosi Bálint. – A Pustertal ellen a speciális egységeinknek hála sikerült nyernünk, másnap a Vorarlberg otthonában sajnos nem tudtunk pontokat szerezni, de emberelőnyben ott is betaláltunk. Talán ezen a mérkőzésen csúcsosodott ki, hogy sok találkozónk volt rövidebb idő alatt, de ezt semmiképpen sem kifogásként mondom. Nem voltunk kellően élesek, nem értünk úgy oda a korongokra, nem voltunk elég összeszedettek. Jött egy kis szünet, úgy gondolom, a Klagenfurt és a Salzburg ellen, jó játékkal rukkoltunk ki. Bár kikaptunk a Red Bulltól, ott játszottuk talán a legjobb mérkőzésünket az idén. Ha a helyzeteket belőjük, a kezünkben lehetett volna a meccs, de sajnos az olyan nap volt, amikor semmi nem ment be.

– Ha már említette, kicsit kanyarodjunk vissza a CHL-re. Négy mérkőzésből négyet elveszítettek, ugyanakkor az első kivételével mindegyik találkozón megnehezítették a jóval magasabban rangsorolt ellenfelük dolgát. Hogyan élték meg azt az időszakot?
– Vagy nyerünk, vagy tanulunk, vagy a kettőt együtt. Mindegyik mérkőzésből adódtak tanulságok, apróbb hibák derülnek ki ilyenkor, amelyek nemcsak a CHL-ben, hanem a Salzburg ellen sem férnek bele. Nagyjából sikerült ezeket kiküszöbölnünk, ez látszott is, hiszen itthon kevés helyzetet adtunk a Klagenfurtnak, de hozzá kell tenni, megvoltak azért az osztrákok lehetőségei, szerencsére a kapusunk remekelt. Folyamatosan tanulunk, minden mérkőzésen nyerni szeretnénk.

– Ön már sok csatát megélt, rutinos játékos, találkozott a Bajnokok Ligájában olyan újdonsággal, ami meglepte?
– Szinte még gyerek vagyok, frissen tartanak a gyermekeim… Nem mondanám, hogy sok újdonsággal találkoztam volna. Azt emelném ki, hogy nagyon gyorsan gondolkodnak az ellenfelek, mindenekelőtt a Pardubicét tudom megemlíteni. Néztem, jó helyen vagyok-e, elpasszolták mellettem a korongot, és máris lépéshátrányba kerültem. Onnantól nehéz bármit is csinálni – hihetetlenül gyorsak.

– A hétvégén folytatódik az ICEHL, pénteken Bécsbe utaznak, vasárnap Fehérvárra érkezik a Bolzano. Egyik összecsapás sem ígérkezik könnyűnek, de talán ebben a ligában nincs is könnyű mérkőzés.
– Az osztrák ligában nincsenek nagyon egyszerű mérkőzéseink, mindegyik egyformán nehéz. Felkészülünk mindkét ellenfélből, az pedig már csak rajtunk múlik, hogy az elképzeléseinkből mit tudunk megvalósítani a jégen.

– Milyennek látja az idei Volánt? A csapatszellemet tekintve kezd összeállni a brigád?
– Sokat utaztunk az utóbbi időben, volt idő egymást spannolni és együtt lenni. Nagyon jó csapat jött össze erre az idényre is. Ha minden kirakós a helyére kerül, állítom, nagy dolgokat vihetünk véghez. Szerencsére már nyertünk egy Szuperkupát, az a mérkőzés sem volt sétagalopp, de a bajnokság kezdete előtt pozitív energialöketet adott az együttesnek. Bármi történik, kiállunk egymásért.

– Ettől az idénytől kezdve új otthona van a Hydro Fehérvár AV19-nek, az Alba Aréna. Mennyire sikerült megszokniuk a csarnokot?
– Nagyobb létesítmény, mint a Raktár utcai. Számítottunk rá, hogy üresebbnek hathat, ha nem telik meg az alsó karéja. Ennek ellenére nagyon jó hangulatot varázsolnak ide is a szurkolók, boldogok voltunk, hogy a KAC ellen ezt győzelemmel tudtuk megszolgálni. Szép az új pálya, kicsit nagyobb a jégfelület, a palánkot meg kellett szokni, de most már otthonosan mozgunk az Alba Arénában.

JÉGKORONG
OSZTRÁK LIGA
19.15: Vienna Capitals (osztrák)–Hydro Fehérvár AV19
 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik