Négy forduló után is pont nélküli a Fehérvár a jégkorong BL-ben

BEKE ZSOMBORBEKE ZSOMBOR
Vágólapra másolva!
2024.09.14. 18:46
Erdély Csanád szerezte a fehérvári becsületgólt (Fotó: Koncz Márton)
Négyből negyedik vereségét is elszenvedte a Bajnokok Ligájában az osztrák liga (ICEHL) alapszakaszának második helyezettjeként szereplő Hydro Fehérvár, amely szombaton kora este a svájci Lausanne HC-t fogadva kapott ki 3–1-re.

 

A negyediken megszületik-e az első pont? Ez a kérdés foglalkoztatta a fehérváriakat, ugyanis a Volán az idei negyedik Bajnokok Ligája-mérkőzésére készült. Ha a játék minőségét nézzük, akkor az első találkozót leszámítva a Sparta Praha és a Färjestad ellen volt sansz a bravúrra, de az utolsó harmadban mindkét esetben elment a hajó. Szombaton a svájci Lausanne érkezett Székesfehérvárra, ezúttal azonban nemcsak a jégen, hanem a lelátón is nagy feladat várt a fehérvári résztvevőkre, hiszen a vendégeket szép számmal kísérték el szurkolóik.

A hazai keretbe visszatért Sebők Balázs, ám Ambrus Gergő kiesett, és a sérüléssel bajlódó Trevor Cheek ezúttal sem volt bevethető. A svájciak kispadján ismerős arcot pillanthattunk meg, hiszen a Lausanne másodedzője Bartalis Balázs, Bartalis István testvére. Ennek kapcsán különleges korongbedobásra került sor, hiszen István és Balázs édesapja, József dobta be a pakkot.

Az ünnepi pillanatot követően a két tábornak köszönhetően remek hangulatban kezdődött el a mérkőzés, eleinte inkább a fehérváriak akarata érvényesült, majd egy emberelőnynek is köszönhetően a Lausanne pillanatai következtek. Ezt az időszakot Rasmus Reijola védéseinek köszönhetően átvészelte a Volán, majd a harmad utolsó perceiben öt a négy ellen veszélyeztetett, de Hári János a kapuvasat találta el.

A második játékrészben sokáig inkább a Fehérvár dominált, az egyik legnagyobb lehetőség Terbócs István előtt adódott, aki két védővel a nyakán meg sem állt a kapuig, Antoine Keller azonban hárított. Hiába a több lehetőség, a harmad végén a svájciak örülhettek, emberelőnyben Damien Riat lőtte ki a hosszú felső sarkot.

Rögtön az utolsó húsz perc elején emberelőnybe kerültek a svájciak, és bár Erdély Csanád kiugrásában benne volt a gól, betalálni a vendégeknek sikerült, Janne Kuokkanen fonákkal emelte fel a korongot a sarokba. Ez nem rázta meg a Fehérvárt, Erdély Csanád ezúttal már nem hibázott, közelről betuszkolta a korongot a kapuba – szinte felrobbant az Alba Aréna. Az eksztázis fokozódott a hazaiak játékától, ment előre a Fehérvár becsülettel, de minden helyzet kimaradt. Az utolsó másodpercekben Ken Jäger az üres kapuba lőtt, ezzel biztosítva be a Lausanne győzelmét.

ERDÉLY CSANÁD GÓLJA

JÉGKORONG
BAJNOKOK LIGÁJA
4. FORDULÓ
HYDRO FEHÉRVÁR AV19–LAUSANNE HC (svájci) 1–3 (0–0, 0–1, 1–2)
Székesfehérvár, Alba Aréna, 2623 néző. Vezette: Sternat, Smetana, Riecken, Muzsik (osztrákok)
FEHÉRVÁR: REIJOLA – Gaunce, Messner / Stipsicz, Campbell / Atkinson, Stajnoch / Kiss R. – Sebők, HÁRI, Kuralt / ERDÉLY 1, Bartalis, Brown / / Kulmala, Berger, Terbócs / Magosi, Németh, Mihály, Ambrus Cs. Edző: Kiss Dávid
LAUSANNE: KELLER – Bayreuther (1), Glauser / Frick (1), Heldner / Marti, Sklenicka /Genazzi, Fiedler – Oksanen, Suomela, RIAT 1 / Raffl, Jäger 1, Bozon (1) / Bougro, Kuokkanen 1, Pajuniemi / Fuchs, Rochette, Holdener. Edző: Geoff Ward
Kapura lövések: 22–26
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Gól – emberelőnyből: 3/0, ill. 4/1

MESTERMÉRLEG
Kiss Dávid: – Sajnálom, hogy nem tudom győzelemért megdicsérni a játékosaimat, de az én szememben ők nyertek. Nagyon szoros mérkőzést játszottunk, öt az ötben jól teljesítettünk. Az első harmadban mindkét oldalon kevesebb lehetőség adódott, a középső játékrészben a Lausanne elkapta a fonalat, főleg az emberelőny után. Az utolsó húsz percbe minden energiánkat beleraktuk, hogy szorossá tegyük a találkozót. Nagyra értékelem azt az energiát és munkát, amelyet az elmúlt mérkőzésekbe tettek a srácok. Ezek az összecsapások felgyorsítják azokat a tanulási folyamatokat, amelyek a Szuperkupához segíthetnek minket, vagy ahhoz, hogy jól kezdjük a bajnokságot.
Bartalis Balázs (másodedző): – A szurkolóknak biztos izgalmas volt, nekünk inkább idegőrlő. Nehéz szavakat találni, olyan teljesítményt nyújtottunk, ami nem ránk jellemző, ebben az évadban ilyet még nem láttunk a csapattól. Kicsit fáradtnak tűntünk, de nem tudjuk, ez minek tudható be, nem kapott a keret nagyobb terhelést, mint a fehérváriak. A három pontért jöttünk, sikerült megszereznünk, hogy ebből milyen következtetéseket vonunk le a srácokra nézve, ez rajtunk, a stábon múlik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik