Közel volt a bravúrhoz a Fehérvár, de kikapott Prágában a jégkorong BL-ben

BEKE ZSOMBORBEKE ZSOMBOR
Vágólapra másolva!
2024.09.07. 20:50
Anze Kuralt ütötte a fehérváriak mindkét gólját (Fotó: Dömötör Csaba)
A második harmad után még vezetett a Fehérvár, de végül érvényesült a papírforma, és a házigazda Sparta Praha nyerte meg – a hajrában két üres kapus gólt ütve – 5–2-re a két csapat szombat esti mérkőzését a jégkorong Bajnokok Ligájában.

A Bajnokok Ligája első fordulója egyik együttesnek sem hozott pontokat a konyhára, a Volán ráadásul 7–0-s pofonba szaladt bele. Szombaton a Sparta Praha ellen sem várt könnyű feladat Hári Jánosékra, ráadásul Tim Campbell eltiltás miatt, míg Sebők Balázs és Kiss Roland sérülés miatt nem játszhatott. Nem hiányoztak azonban az O2 Arénából a fehérvári szurkolók, akik Pardubice után Prágát is bevették.

Bátran, összeszedetten kezdett a Volán, s ennek meg is lett az eredménye, négy perccel az első harmad vége előtt Josh Atkinson távoli lövését a kapuvasnál álló Anze Kuralt vállal levette, majd közelről a kapuba lőtt (0–1).

A középső játékrész első felét kis túlzással végig emberhátrányban töltötte a Fehérvár, a nyomást sajnos nem bírta ki a védelem, Krystof Hrabík egyenlített. Öt az öt ellen azonban ismét biztatóbb volt a játék képe, Kuralt szép csel után ismét előnyhöz juttatta a magyar csapatot (1–2).

A második harmad végén könnyű síppal befújt Atkinson-kiállítást követően Brown reklamált, így az utolsó játékrészt kettős fórban kezdhette meg a Sparta, ez pedig egy ilyen csapatnak nagy ajándék: Filip Chlapík és Tomás Hyka révén fordítottak a hazaiak. Ment előre a Volán, de hiába, a végén Hyka és Michal Repík üres kapus gólja eldöntötte a mérkőzést (5–2).

A Bajnokok Ligájában 24 csapat szerepel, mindegyik hat mérkőzést játszik hat különböző ellenféllel, és a végtabella első 16 helyezettje jut be a nyolcaddöntőbe.

ÖSSZEFOGLALÓ

JÉGKORONG
BAJNOKOK LIGÁJA, 2. FORDULÓ
HC SPARTA PRAHA (cseh)–HYDRO FEHÉRVÁR AV19 5–2 (0–1, 1–1, 4–0)
Prága,    4779  néző.   V.:   Jerábek, Kveton, Rampír, Simánek (csehek)
SPARTA PRAHA:   Korenár – Moravcik, Kemiläinen   (2)   / Tomov, Irving / Krejcík   (1),   Miklis / Tuma, K. Hrabík – HYKA 2,   Sobotka (1),   REPÍK 1 (2)  / D. Vitouch, Horák (1),   CHLAPÍK 1 (1)   / Forman (1),   Najman, Kousal  (1)  /O. Hrabík  1,  M. Vitouch.   Edző:  Pavel Gross
FEHÉRVÁR:   REIJOLA – Gaunce, Stajnock (1)   / Stipsicz, Messner / Csollák, Atkinson  (1)   – Ambrus G.   (1),   HÁRI  (1),   KURALT 2   / Erdély, BARTALIS, Brown / Kulmala, Berger, Terbócs / Magosi, Németh, Mihály. Edző:  Kiss Dávid
Kapura lövések:  32–19
 Gól – emberelőnyből:   7/3, ill. 1/0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik