Egy góllal kikapott a Fehérvár a Pioneers Vorarlbergtől

KAPOLCSI-SZABÓ BENCEKAPOLCSI-SZABÓ BENCE
Vágólapra másolva!
2024.09.21. 21:41
Nem sikerült a pontszerzés a fehérváriaknak szombat este (Fotó: Kovács Péter, archív)
A Hydro Fehérvár AV19 idegenben 4–3-ra kikapott a Pioneers Vorarlbergtől az osztrák élvonalbeli jégkorong-bajnokság (ICEHL) szombat esti mérkőzésén.

HUSZONNÉGY ÓRA nem a világ, főleg, ha egy hokimeccs fáradalmait kell kipihenni alatta. A Vorarlberg és a Volán játékosainak is nagyjából ennyi idejük volt, hogy az első játéknap után készen álljanak a következő összecsapásra – egymás ellen. Mindkét együttes idegenben kezdett, de lényeges különbség, hogy míg az osztrákok kikaptak az Innsbrucktól, Kiss Dávid legénysége harcos meccsen, 5–2-re megverte a Pustertalt, és az első adandó alkalommal visszavágott neki az előző idényben elszenvedett negyeddöntős vereségért és kiesésért. 

Az eredménnyel igen, a játékkal viszont nem lehetett feltétlenül elégedett a magyar csapat szakmai stábja, és a szombaton hazai jégen bizonyítani vágyó Vorarlberg meg is lepte Hári Jánosékat. Az első harmadban ötször annyit lőttek kapura az osztrákok (10–2), és egy kék vonalról megeresztett bomba után ki is jött a korong Horváth Dominikról, az ismétlést pedig már nem tudta védeni. Igaz, a fehérváriak két kapura lövéséből az egyik egy kontra végén könnyen gólt eredményezhetett volna, két fehér mezes vezette a korongot az egy szem kapusra, aki azonban hárított. Az első kiállítást Sebők Balázs ellen ítélték a bírók, de az emberhátrányt átvészelte a Volán. 

Már a középső harmadban jártunk, amikor emberelőnyben Erdély Csanád ütött óriási erővel kapuvasat, majd néhány másodperccel később őt döngölték a jégbe szabálytalanul, így épphogy kiegészült, újabb két percre emberhátrányba került az ellenfél. Pontosabban csak került volna, mert a két percből 39 másodperc telt el, amikor a csapatkapitány, Hári egyenlített. A harmad végén betaláltak a hazaiak, ám pillanatokkal a dudaszó előtt Stipsicz Bence lövése után találta meg az utat a korong a kapuba, 2–2-vel mentek pihenni a játékosok.

Ahol abbahagyták, ott folytatták, egy perc sem telt el a harmadik játékrészből, újra vezettek az osztrákok. Öt perc Volán-emberelőny után azonban megint egál volt. Az adok-kapoknak újabb hazai gól vetett véget, így hiába egyenlített háromszor is a Fehérvár, kikapott Feldkirchben. 

JÉGKORONG
OSZTRÁK LIGA (ICEHL)
PIONEERS VORARLBERG (osztrák)–HYDRO FEHÉRVÁR AV19 4–3  (1–0, 1–2, 2–1)     
Feldkirch, 1553 néző. V: Ofner, Schauer, Puff, Sparer (mind osztrákok)
VORARLBERG: Madlener – FRIEND 1, LUNDEGARD 1 / SCHNETZER (2), MacDougall (1) / Korecky, Pallestrang – Passolt, Keefer 1, Woger / Nardi, Cooper, Metzler (1) / Sowder, Gilmour 1, O. Maier / Macierzynski, Tschofen, Erne. Edző: Dylan Stanley
FEHÉRVÁR: Horváth Dominik – STIPSICZ 1, Campbell / Falus, Messner 1 / Kiss R., Stajnoch / Csollák, Ambrus Cs. – Sebők, HÁRI J. 1 (1), Kuralt (1) / Erdély Cs., Berger, Brown / Magosi, Bartalis I., Kulmala / Mihály Á., Németh K. (1), Terbócs (1). Edző: Kiss Dávid
Kapura lövések: 27–25
Gól – emberelőnyből: 3/0, ill. 4/2
Fegyelmi büntetések: végleges fegyelmi (Ivan Korecky)
MESTERMÉRLEG
Dylan Stanley: – Úgy játszottunk, ahogy akartunk, és ezért nagyon büszke vagyok a csapatomra. Akárhányszor egyenlített az ellenfél, mindig újítottunk. A srácok mindent megtettek a sikerért, volt, aki a fejével blokkolt, nagyot küzdöttünk, megérdemeltük a győzelmet.
Kiss Dávid: – Minimális energiaszinten játszottunk, az ellenfelünk eredményesen zavart meg minket a letámadással. Nem érdemeltük meg ezen a mérkőzésen a győzelmet, végig szaladtunk az eredmény után. Az ötperces emberelőnyből hiányzott még egy gól, öt az öt ellen jobb volt a Vorarlberg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik