Erste Liga: külön lesz a magyar bajnoki rájátszás

Vágólapra másolva!
2024.08.08. 15:36
Fotó: ersteliga.hu
Külön rendezik a magyar bajnoki rájátszást a szeptember 13-án rajtoló jégkorong Erste Ligában, amelynek idei lebonyolítása több változtatást is tartalmaz.

A hazai szövetség honlapja szerint a 17. idény első játéknapja rangadókkal kezdődik, mivel a címvédő Brassó a Csíkszeredát fogadja, valamint a legutóbb döntős FTC-Telekom a Debreceni EAC otthonába látogat. A DVTK első ellenfele – hazai pályán – a FEHA19 lesz, míg a Gyergyói HK Brassóban indítja majd a szezont, a Budapest Jégkorong Akadémia HC pedig az Újpesttel csap össze.

A tervek szerint a játéknapokat pénteken és vasárnap tartják az idény során. A 36 mérkőzéses alapszakasz, amelyben minden csapat négyszer játszik egymással, február 12-én zárul, majd a nemzetközi szünet után a magyar bajnokság rájátszását rendezik, így az ob I-es helyezések ezúttal külön sorozatban dőlnek el.

A magyarországi csapatok egymás elleni mérkőzéseinek eredményei alapján kialakult tabella első helyezettje automatikusan a legjobb négy közé kerül, a többi hat csapat pedig két győzelemig tartó párharc során küzd a továbbjutásért. Az elődöntő szintén az egyik fél második sikeréig tart, míg a magyar bajnoki fináléban három meccset kell nyerni az aranyéremért.

Az ob I-es döntő február 26-án kezdődik, ha ötödik mérkőzés is szükséges, arra március 6-án kerül sor. Ez idő alatt az erdélyi csapatok a romániai bajnokságban játszhatnak mérkőzéseket.

„A legfontosabb célunk, hogy emeljük a bajnokságokkal kapcsolatos érdeklődést, és magasabb polcra helyezzük a magyar bajnokság rangját” – mondta id. Kovács Csaba, az MJSZ szakmai alelnöke. – „Mindenkit jó érzéssel tölthet el a magyar bajnokság kiemelése, bízunk abban, hogy a jégkorongot szerető közönség megelégedésére is szolgálnak ezek a változások, és színvonalas, izgalmas bajnoki döntőt figyelhetünk majd tavasszal.”

Ezt követően március 9-én indul az Erste Liga rájátszása, amelyben az első nyolc helyezett folytathatja, az utolsó kettő számára pedig véget ér a szezon. Ebben a szakaszban már négy győzelemig tartanak a párharcok.

Az első két játéknap párosítása:

Szeptember 13., péntek:     
Corona Brasov–SC Csíkszereda 18.30
Debreceni EAC–FTC-Telekom 18.30
DVTK Jegesmedvék–FEHA19 18.30
BJA HC–Újpesti TE 18.40
Szeptember 15., vasárnap:
FTC-Telekom–BJA HC 15.30
Újpesti TE–DTVK Jegesmedvék 17.00
FEHA19–Dunaújvárosi Acélbikák 17.30

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik