Bartalis István: Sofi mutatta az utat, mindjárt az elején keményen, tökösen játszottunk

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
• Pozsony
Vágólapra másolva!
2024.08.30. 21:50
Bartalis István a harmadik harmadban két gólt is lőtt a szlovákoknak (Fotó: Árvai Károly)
A magyar jégkorong-válogatott hatalmasat küzdött a világelitbe tartozó Szlovákia ellen, de az olimpiai selejtező házigazdái érvényesítették a papírformát. A harmadik harmadban Bartalis István azonban duplázni tudott, vele értékeltük a mérkőzést.

„Nagyon jól álltunk bele a mérkőzésbe, Sofi mutatta az utat, hogy kell játszani az elején, és keményen, tökösen is hokiztunk. Akkora ütközést osztott ki, hogy attól mindenkinek az energiaszintje igen magasra felugrott. Az egész meccsen jól játszottunk, de sajnos hatvan percig kellene jégkorongoznunk: az odaadással nem volt gond, de az eszünket nem használtuk tíz percig, ez megbosszulta magát. Ez a különbség az olyan csapatok, mint a szlovák ellen: elindul egy hógolyóeffektus, ami egyre nagyobb és nagyobb lesz, azaz több és több helyzetük lesz. Sajnos ez ilyen” – értékelt az NSO Tv-nek Bartalis István, aki a harmadik harmadban két gólt is lőtt a világelitbe tartozó szlovákoknak.

Videónkban természetesen beszél a góljairól is, valamint azt is elmondja, jól döntött-e, amikor visszatért a magyar válogatottba. Emellett az is szóba kerül, mennyire szükségük van most egy szünnapra az osztrákok elleni mérkőzés előtt. 

2. FORDULÓ
SZLOVÁKIAMAGYARORSZÁG 7–3 (1–1, 2–0, 4–2)
Pozsony, 8824 néző. V: Holm (svéd), Schrader (német), Hautamäki (finn), Ondrácek (cseh). 
SZLOVÁKIA: Hlavaj – Gernat (1), Ceresnák / Ivan, Nemec (1) / Koch, Grman 1 / Knazko, Roman – Tatar 1, HRIVÍK 1 (1), Lantosi 1 / Kelemen, CINGEL (3), Hudácek 1 / REGENDA 1, M. Pospísil (1), K. Pospísil (1) / Sykora (1), Sukel 1, Liska (1). Szövetségi kapitány: Craig Ramsay
MAGYARORSZÁG: Vay – Fejes, Garát / Szabó B., NILSSON H. 1 / Kiss R., Horváth A. / Hadobás, Horváth M. – Sofron, BARTALIS I. 2, ERDÉLY CS. / Varga B. (1), Sebők (1), Galló / Nemes, Papp, Horváth Bence (1) / Szongoth, Terbócs, Ambrus G. Szövetségi kapitány: Majoross Gergely
Kapura lövések: 40–12.  
Gól – emberelőnyből: 5/1, ill. 5/1.

Korábban
Kazahsztán–Ausztria 2–1 (1–0, 0–0, 1–1)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik