Női jégkorong-vb: Cortina szerint a jó játékot és a védekezést kell összerakni

Vágólapra másolva!
2024.04.23. 18:25
Pat Cortina (Fotó: Imago Images)
Pat Cortina szövetségi kapitány szerint a jó játékot és a védekezést kell összeraknia a magyar női jégkorong-válogatottnak ahhoz, hogy a továbbiakban is eredményesen szerepeljen a klagenfurti divízió I/A-világbajnokságon.

 

„Vasárnap a dél-koreaiak ellen jobban játszottunk, hétfőn viszont keményebben küzdöttünk Hollandia ellen. Reméljük, a következő, szerdai mérkőzésünkig ezt a két komponenst össze tudjuk rakni” – fogalmazott a magyar szövetség honlapján az olasz-kanadai szakember.

Hozzátette: Németh Anikó nagyszerűen védett, amikor kellett, jól védekeztek és működött az emberhátrányos játék is, emberelőnyben viszont hatékonyabbnak kell lenniük. Az eddigi eredménnyel, a két 2–0-s sikerrel elégedett.

„Ahogy megyünk előre, úgy vár egyre nagyobb kihívás ránk. Norvégia ellen is nehezebb dolgunk lesz, mert ugyanúgy fizikálisak, mint a hollandok, de jobb képességű játékosaik vannak” – fogalmazott.

A magyarok szerdán a norvég, pénteken a házigazda osztrák, míg szombaton a francia együttessel találkoznak. A tornáról az első két helyezett jut fel az elitbe, míg az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik