Osztrák hokiliga: egy góllal kikapott a Fehérvár a Pustertal Wölfétől

POZSONYI SZILÁRDPOZSONYI SZILÁRD
Vágólapra másolva!
2024.03.08. 22:08
Fotó: Dömötör Csaba
Az osztrák jégkorongliga negyeddöntőjének negyedik mérkőzésén a Pustertal Wölfe 2–1-re legyőzte a Hydro Fehérvár AV19, ezzel 2–2-re egyenlített az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban.

 

VISSZATÉRT A CSAPATKAPITÁNY – Hári János mindössze egy meccset hagyott ki kisfia születése miatt, a csütörtöki igazolt hiányzás után pénteken már a Hydro Fehérvár AV19 mezét magára öltve állt csatasorba a Pustertal Wölfe elleni ICEHL-negyeddöntő negyedik mérkőzésén. A jelenléte azonban nem dobott eleget a csapat teljesítményén, két nap alatt másodszor is kikapott Bruneckben, ezúttal 2–1-re.

A két együttes hat nap leforgása alatt már negyedszer csapott össze, nem csoda, hogy egyrészt már betéve ismeri egymást, másrészt a korcsolyák lassabban csúsztak a jégen – de legalábbis úgy tűnt. És ha azt vesszük alapul, hogy az eddigi mérkőzéseken is alig-alig volt különbség a felek között (a háromból két meccs is hosszabbításban dőlt el, a harmadik is csak 3.7 másodperccel a végső dudaszó előtt), aligha okozott meglepetést, hogy az első harmad különösebb izgalmakat nem tartogatott, nagyobb helyzetek nélküli 0–0-val vonultak a szünetre.

A második játékrész alatt az olasz publikum szüntelenül szabálytalanságot reklamált – érthető módon látni szerette volna a hazaiak rettegett fóros játékát –, mígnem a játékvezetők Daniel Leavenst egy könnyű síppal befújt botfogásért ki nem küldték a büntetőpadra. A kanadai légiós minden bizonnyal szívesen feledné a harmadot, nemcsak mert később bottal ütésért szintén két percet kapott, hanem mert az első emberelőnyt Alex Petan gólra váltotta. A Volán korábbi játékosa sem örülhetett felhőtlenül, a találata után nem sokkal az ellenfél fogásáért ő is Leavens sorsára jutott, a vendégek első fórját pedig Pascal Laberge váltotta egyenlítő gólra.

A harmadik etap tiszavirág-életű Volán-örömöt hozott, Anze Kuralt átlövése a hálóban landolt, de nemcsak érvénytelenítették, hanem emberhátrányba is került a magyar klub, Hári Jánost látták szabálytalannak. Az ítélet: fejre, nyakra irányuló támadás. Az eset: Hári elkorcsolyázott a kapu előtt, és a csípője eltalálta a hazai kapus, Jacob Smith fejét, aki jó fél méterrel a kapu előterét elhagyva, a jégen térdelve közlekedett a nem arra néző magyar mögött. Hogy jogos volt-e a csapatkapitány leküldése, mindenki döntse el, az viszont vitán felüli, hogy a fennmaradó időben csak a Pustertal szerzett gólt, Wyatt Ege révén, így egyenlő állásról folytathatja a párharcot a Raktár utcában hétfőn.

JÉGKORONG
OSZTRÁK LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
HC Pustertal Wölfe (olasz)–Hydro Fehérvár AV19 2–1 (0–0, 1–1, 1–0)
Bruneck, 3104 néző. V: Nikolic (osztrák), Piragic (horvát), Mantovani (olasz), Zgonc (szlovén)
PUSTERTAL: J. SMITH – Stanton, Messner / Althuber, EGE 1 / Glira, Atwal – Morley, Schofield (1), Akeson / Andergassen, Frycklund (1), Petan 1 / I. Deluca (1), Sill, Mantinger / Öhler, Berger, Hasler. Edző: Kasper Vuorinen
FEHÉRVÁR: O. ROY – Fournier, T. Campbell / Stipsicz, Nilsson H. / Robertson, M. PHILLIPS (1) / Kiss R., Ambrus Cs. – Magosi B., Hári J., Kuralt / Leavens, Bartalis I., Terbócs / Atkinson, McGauley (1), Mihály Ákos / Ambrus G., Németh K., Laberge 1. Edző: Kiss Dávid
Kapura lövések: 33–27. Emberelőny-kihasználás: 4/1, ill. 2/1
Az egyik fél 4. győzelméig tartó párharc állása: 2–2
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik