Erste Liga: növelte előnyét az FTC, a Gyergyó és a DVTK is

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.03.09. 20:02
Az FTC a második meccset is megnyerte a DEAC ellen (Fotó: Csudai Sándor)
A jégkorong Erste Liga rájátszásának második mérkőzésein a Ferencváros 6–1-gyel küldte haza a DEAC-ot, a DVTK 3–1-re nyert a Corona Brasov vendégeként, míg a Gyergyói HK egy góllal múlta felül az Újpestet. Szintén 2–0-ra vezeti párharcát a Csíkszereda, miután egy kései góllal legyűrte a Budapest Jégkorong Akadémia HC-t.

Az alapszakaszgyőztes Ferencváros a pénteki egygólos siker után szombaton a Tüskecsarnokban 6–1-re legyőzte a DEAC-ot, így már 2–0-ra vezet a párharcban. A hazaiaknál Nolan Laporte két gólig és egy gólpasszig jutott.

A második kiemelt Brassó ezúttal sem bírt hazai pályán a DVTK-val. A diósgyőriek vezető góljára a második harmadban még válaszolt a Brassó, de a harmadik játékrészben újabb két találatot szerezve nyertek a vendégek, tovább növelve előnyüket a párharcban.

A Gyergyói HK is 2–0-ra módosította az Újpest elleni párharc állását. Az UTE ugyan kétszer is vezetett, de a gyergyóiak sorozatban háromszor betaláltak, Kovács Alex révén pedig már csak szépíteni tudott az Újpest.

A játéknap utolsó találkozóján is a pénteken is diadalmaskodó csapat nyert. A Budapest Jégkorong Akadémia hazai jégen sokáig tartotta a Csíkszeredát, de David Lenin kései emberelőnyben született gólja a vendégek javára döntött.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
FTC-TELEKOM–DEBRECENI EAC 6–1 (0–0, 4–1, 2–0)
Budapest, Tüskescsarnok, 556 néző. Vezette: Varjú, Mach, Kövesi, Kovács P.
FTC: NAGY KRISTÓF – Boros, Hrabal 1 / SEREGÉLY MÁTÉ (2), Crespi / Marva (1), Haranghy – Németh A. 1 (1), A. Brady, Nagy G. (1) / Nemec (1), Kestilä 1, LAPORTE 2 (1) / Tóth Gergő 1, Bán, Farkas S. (1) / Y. Turcotte, Tóth A., Banga. Edző: Fodor Szabolcs
DEAC: Hetényi Z. – Kloz 1, Dobmayer (1) / Mingazov, Usnyev / Jakabfy S., Jakabfy Cs. – Koblar, Novotny, Mihalik G. / Bucskin (1), Kozma F., Jeliszejenka / Molnár D., Rétfalvi, Mihalik A. / Révész L., Mazzag, Hári N. Edző: Vaszjunyin Artyom
Kapura lövések: 48–30
Emberelőny-kihasználás: 4/0, ill. 3/1
MESTERMÉRLEG     
Fodor Szabolcs: – Volt jó sok emberelőnyünk, helyzetünk, de az első harmadban leadott tizenkilenc lövésből egy sem ment be. A másodikban már jöttek a gólok is, így a vége sima lett, már amennyire egy rájátszásmeccs sima lehet. Szerencsére az idényben sokszor mutattuk a jobbik arcunkat, ezúttal is, nem férhetett kétség a győzelmünkhöz.
Berta Ákos (másodedző): – Az első húsz percben túl sok kisbüntetést kaptunk. Nem pörögtünk fel, amit a Fradi a második harmad elején könyörtelenül ki is használt. Ha az alapszakaszgyőztes ellen a saját harmadunkban eladjuk a korongot, ez a vége. A kapusunk mellett egy tizennyolc éves játékos nyújtotta a legjobb teljesítményt a csapatunkban. Megérdemelt különbséggel nyertek a hazaiak.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 az FTC javára

CORONA BRASOV (romániai)–DVTK JEGESMEDVÉK 1–3 (0–0, 1–1, 0–2)
Brassó, 1300 néző. Vezette: Nagy A., Tóth Renátó, Borsos, Bandi (mindkettő romániai)
BRASSÓ: Dubeau – Piché, O. Williams / Boriszenko, Lowney / Bors, Holwell – Kóger D., Schaber, Van Wormer / Valchar, Cornet, Blackwater / Gajdó B., Sills 1, Zagidullin (1) / R. Vasile, Kovács E., Rokaly-Boldizsár. Edző: Dave MacQueen
DVTK: VOSVRDA – SZIRÁNYI B., Szathmáry 1 / Vreveda, Vojtkó / Skrabov, Bean – Vesey, Páterka, Berdnyikov / Miskolczi, Bartos, Mattyasovszky / KULESOV 1 (1), Lövei, V. RAZUMNJAK 1 (1) / Farkas M., Csiki, E. Razumnjak. Edző: Steve Kasper
Kapura lövések: 45–29
Emberelőny-kihasználás: 3/0, ill. 3/0
MESTERMÉRLEG     
Dave MacQueen: – Elég jól játszottunk, hogy nyerjünk, de folyamatosan lábon lőttük magunkat. Az első gólnál a sarokban verte meg a miskolci játékos a védőnket. Aztán ahelyett, hogy járattuk volna a korongot, sokáig cipeltük. Nyilván elveszítettük. Negyven másodpercet töltöttek fáradt játékosaink a saját harmadunkban védekezéssel, abból is gólt kaptunk.
 Steve Kasper: – Kiélezett a Brassó elleni küzdelem, a hazaiaknak kiemelkedő játékosaik vannak, főleg a pálya közepén erősek. Óriási kihívás elé állítanak, minden csere egy csata.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a DVTK javára
 
GYERGYÓI HK (romániai)–ÚJPESTI TE 4–3 (1–1, 1–1, 2–1)
Gyergyószentmiklós, 1250 néző. Vezette: Soós, Korbuly, Kis-Király, Magyar Á. (romániai)
GYERGYÓ: Rinne – Fejes, HAARANEN (2) / Dalhuisen, Raymond / Mesikämmen, Imre – Sárpátki (1), SYLVESTRE 1 (1), B. Orbán (1) / Vincze P. 1, CSÁSZÁR 1 (1), Bodó 1 / Sándor-Székely, Tranca, Szigeti / Vincze G., Tamminen, Csiszer. Edző: Szilassy Zoltán
UTE: Rajna – Silfver (1), Nyqvist / Pokornyi (1), Szabó D. / Tornyai, Balázsi / Erdőhelyi, Szabó Rácz – Laakkonen (1), Metsävainio (1), Saarelainen / Kiss P. (1), Just, Benk 1 / Tiala, Ewanyk, Coatta / Kovács S., Nádasy, KOVÁCS ALEX 2. Edző: Markus Juurikkala
Kapura lövések: 38–30
Emberelőny-kihasználás: 2/0, ill. 5/1
MESTERMÉRLEG     
 Szilassy Zoltán: – Bár a gólszerzés terén jobban teljesítettünk, mint az első mérkőzésen, sajnos többet is kaptunk. Tudjuk, sok helyzetet kell teremtenünk, hogy gólokat lőjünk, de nem szabad elfelejteni a támadásaink alatt, hogy az Újpestben nagy potenciál rejlik. Túl sok kiállítást gyűjtöttünk össze, ám ismét megtaláltuk az utat a győzelemhez.
Kovács Viktor (másodedző): – Sok mindenben fejlődtünk a pénteki meccshez képest, de korong nélkül keményebben kell játszanunk. Túl sok időt és teret hagyunk a Gyergyónak, amit ki is használ, ha pedig nálunk van a pakk, bátrabbnak kell lennünk.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Gyergyó javára
 

BUDAPEST JÉGKORONG AKADÉMIA HC–SC CSÍKSZEREDA (romániai) 0–1 (0–0, 0–0, 0–1)
Budapest, Vasas Jégcentrum, 365 néző. Vezette: Németh M., Juhász G., Vincze D., Muzsik
BJA HC: FARKAS R. – SZABÓ B., Pozsgai / Dóczi, Tóth Gergely / Vorobjov, Tyeszlenko / K. Varga, Dame-Malka – Mozer, Weidemann, Schlekmann / Culigin, Viikilä, Keresztes L. / Ravasz, Nagy Krisztián, Tóth Richárd / Molnár B., Galoha, Sági Martin. Edző: Kangyal Balázs
CSÍKSZEREDA: O’CONNOR – Láday, Salló / Kubát, RUTKOWSKI (1) / Gecse, Ferencz-Csibi / Bajkó Cs. – Péter B., Részegh T., Fodor Cs. / LEVIN 1, Reisz, Sofron / Rokaly Sz., Asuchak, A. Brown / Szkacskov, Rokaly N., Casaneanu. Edző: Václav Novák
Kapura lövések: 29–39
Emberelőny-kihasználás: 5/0, ill. 3/1
MESTERMÉRLEG     
Kangyal Balázs: – Igazi playoffcsata volt, ami nem biztos, hogy a legkreatívabb, leglátványosabb játékot hozza. Nagy dolog, hogy a Csíkszereda ellen egygólos meccseket játszunk, mert bivalyerős együttes, de szomorú, hogy két hazai meccsen csak egy gólt ütöttünk, azt is hat a három ellen, késleltetett kiállításnál.
Mark LeRose (másodedző): – Szoros meccs volt, szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy egy emberelőnyben lőtt gól sorozatban a második meccsen dönt a mi javunkra. Ki kell emelnem a kapusunkat, Matt O’Connort, aki a shutoutjaival sok meccset nyer nekünk. A legjobb időben lendült csúcsformába.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Csíkszereda javára
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik