Női jégkorong: Remélem, hogy megtanultuk a leckét – Pat Cortina szövetségi kapitány

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.02.12. 12:10
Pat Cortina (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Pat Cortina, a magyar női jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya elégedett azzal, hogy csapata kétszer is hátrányból állt fel a szombaton befejeződött pozsonyi tornán, amelyet megnyert.

„A jó dolog az, hogy nem volt könnyű dolgunk. Remélem – és erről az edző stábbal meg kell győződnünk –, hogy megtanultuk a leckét. Nincs könnyű meccs nemzetközi szinten, nem számít, hogy ki az ellenfél” – nyilatkozott Pat Cortina a szövetség honlapján.

Hozzátette, az emberelőny jól működött az egész tornán, ezzel elégedett. Emellett kiemelte, hogy mindenkinek lehetőséget tudtak adni, mert „a fejlesztés is fontos feladatunk, a jövőnek is dolgozunk”.

„Talán még nem mindenben állnak készen, de számukra is jó tapasztalatszerzés volt ez a torna. A felnőttválogatottban más szerepet töltenek még be, mint az U18-asoknál vagy a klubcsapatban, de bátran játszottak, taktikailag intelligensek, érettek. Kellemes meglepetést okoztak” – fogalmazott a fiatal játékosokról.

Hangsúlyozta, a folytatásban a legfontosabb, hogy a játékosok „egészségesek és fókuszáltak maradjanak”.

„A klubcsapatoknak most következik az idény legfontosabb része, hiszen lassan kezdődik a playoff minden ligában. Azt kívánjuk a játékosainknak, hogy sikeresek legyenek és ugyanúgy hajtsanak, ahogy a válogatottban. Április elején találkozunk legközelebb az edzőtáborban, azt remélem, hogy jó állapotban, felkészülten és egészségesen tudják elkezdeni majd a munkát a lányok” – mondta a kapitány.

A válogatott az áprilisi divízió I/A-világbajnokságra készül.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik