Jégkorong MK: az FTC-Telekom és a DAB is kettős győzelemmel a négyes döntőben

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.17. 20:41
null
<a href="https://www.nemzetisport.hu/galeria/jegkorong-mk-ujpesti-te-ftc-telekom-3-7-7581" target="_blank">Továbbjutott a Ferencváros (Fotó: Földi Imre)<br /><strong>GALÉRIA A KÉPRE KATTINTVA NYÍLIK! </strong></a>
Az FTC-Telekom és a Dunaújvárosi Acélbikák is kettős győzelemmel jutott be a jégkorong Magyar Kupa négyes döntőjébe.

 

Az ezúttal vendégként diadalmaskodó Ferencvárosnál – amely az első mérkőzésen, december 19-én a Tüskecsarnokban 5–4-es sikert aratott – ketten is mesterhármast értek el, az amerikai Nolan LaPorte és a finn Aku Kestilä triplázott, ráadásul mindketten két gólpasszt is hozzátettek teljesítményükhöz, így öt-öt ponttal fejezték be az összecsapást, amely sokáig kiegyenlített küzdelmet hozott.

A másik szerdai mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák együttese magabiztosan nyert, a keddi 9–2-es sikere után kettős győzelemmel búcsúztatta a BJA U21-es csapatát.

A Magyar Kupa négyes döntőjének – amelyet jövő hét szombaton és vasárnap rendeznek a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban – tagja még a címvédő Budapest JAHC, továbbá az osztrák ligában érdekelt Hydro Fehérvár AV19. Az elődöntő sorsolását csütörtökön tartják.

JÉGKORONG
MAGYAR KUPA
4. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
Újpesti TE–FTC-Telekom 3–7 (2–2, 1–2, 0–3)
Továbbjutott: a Ferencváros, kettős győzelemmel, 12–7-es gólkülönbséggel

BJA U21-es csapata–Dunaújvárosi Acélbikák 3–8 (2–3, 1–2, 0–3)
Továbbjutott: a Dunaújvárosi Acélbikák, kettős győzelemmel, 17–5-ös gólkülönbséggel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik