Jégkorong: Ma mindenki elhitte, hogy jobb játékos a salzburgiaknál – Kiss Dávid

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.01.13. 07:22
Legutóbb 2022. február 20-án győzte le a Hydro Fehérvár AV19 a Red Bull Salzburgot az osztrák hokiligában – akkor is hazai jégen, és akkor is Anze Kuralt neve mellé került győzelmet érő gól, habár a 4–2-es végeredményt Mihály Ákos állította be egy üres kapus találattal. A két nyeretlenségi sorozatot is megszakító diadal után Kiss Dávid vezetőedzővel, valamint a már említett két játékossal beszélgetett az NSO Tv. 

„Régóta vártunk erre a győzelemre, és a legjobbkor jött, hogy megvertük a Salzburgot, hiszen kisebb hullámvölgybe kerültünk. Az utóbbi mérkőzéseken is keményen dolgozunk, de az utolsó harmadra elfogytunk, és vagy az utolsó percekben, vagy hosszabbításban elbuktuk azokat. Ez a győzelem növelheti a srácok önbizalmát, s hogy elhiggyük, igenis topcsapat vagyunk az osztrák ligában. Ma mindenki elhitte, hogy jobb játékos a salzburgiaknál” – értékelt Kiss Dávid, aki videónkban bővebben is beszél arról, milyen hatással lehet ez a győzelem az alapszakasz hátralévő részére, illetve ezúttal hogyan vették sikerrel a harmadik harmadot is.

Anze Kuralt elmondta, nagyon koncentráltak arra, hogy nehogy az utolsó játékrészben menjen el a meccs, mint például legutóbb a Bolzano ellen. Ehhez nagyon kellett az emberelőnyös gólja is, hiszen mint később kiderült, ez lett a meccset eldöntő találat. Amelyet Mihály Ákos kisebb szóváltása előzött meg a Salzburg kapusával, amelynek tulajdonképpen következménye volt a kiállítás. De vajon mit mondott a magyar csatár Tolvanennek? És hogy reagált, amikor szembesítettük vele, milyen fontos mozzanatai voltak a mérkőzésen – ideértve a 4–2-es végeredményt beállító üres kapus gólját is? Mindez kiderül a videónkból!

OSZTRÁK JÉGKORONGLIGA (ICEHL)
HYDRO FEHÉRVÁR AV19–RED BULL SALZBURG (osztrák) 4–2 (1–0, 1–0, 2–2)
Székesfehérvár, 2634
néző.Vezette:Rezek (Szlovén), Siegel (osztrák), Muzsik, Hribar (szlovén)
FEHÉRVÁR:O. ROY – Robertson, T. Campbell, / STIPSICZ, Phillips / Fournier, NILSSON H. / Kiss R. – Leavens (2), Hári J., KURALT 2 / Laberge, Bartalis I., MIHÁLY ÁKOS 1 / Atkinson 1, McGauley, Magosi B. (1) / Vértes, Németh K. Ambrus G.Edző:Kiss Dávid
SALZBURG:TOLVANEN – Genoway, Lewington / Sinn, Murphy (1) / Stapelfeldt, Schreier / Harnisch, Steffler – RAFFL 1, Nissner, Schneider / Baltram, Bourke (1), Thaler 1 / Wukovits, Rymsha, M. Huber / P. Huber, Auer, Hochkofler.Edző:Oliver David
Kapura lövések:36–39

Emberelőny-kihasználás:3/2, ill. 3/1.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik