Erste Liga: Előbb is lezárhattuk volna, ha Rajna nem nyújt emberfelettit a kapuban – Nagy Gergő a hokiderbiről

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.01.22. 09:22
null
Hosszabbításban dőlt el az idei ötödik hokiderbi, s ezúttal is a Ferencváros örülhetett a végén. Nagy Gergő szerint korábban is lezárhatták volna a meccset, ha Rajna Miklós nem nyújt emberfelettit az utolsó harmadban az UTE kapujában.

„Miki is jól kivárt, tudtam, hogy nem fogom ellőni egyből, ismer már engem és én is őt. Most egyetlen egyszer túl tudtam járni az eszén, de egyébként több lövésemnél nagyon nagyokat védett” – mondta góljáról Nagy Gergő, amely előtt teljesen egyedül hagyták  a védők az UTE kapusával szemben, s ahelyett, hogy azonnal rálőtte volna, játszadozott kicsit a koronggal. A Ferencváros csapatkapitánya hozzátette, előbb is lezárhatták volna a hosszabbításban 4–3-ra megnyert derbit, csakhogy Rajna emberfeletti teljesítményt nyújtott a kapuban a harmadik harmadban, amelyben 24:5 volt a lövési arány a zöld-fehérek javára, s ebből mindkét oldalon egy-egy gól született. 

Az Újpest játékosait nemcsak a nagy iram és a Ferencvárossal való küzdés fárasztotta ki, hiszen többen is influenzásan vállalták a mérkőzést. Benk András a ráadásban kapott góllal kapcsolatban úgy fogalmazott az NSO Tv-nek: kár a végéért, vitatható volt az a helyzet. 

JÉGKORONG
ERSTE LIGA
FTC-Telekom–Újpesti TE 4–3 (1–1, 1–1, 1–1, 1–0), hosszabbításban
Budapest, Tüskecsarnok, 1613 néző. Vezette: Korbuly, Nagy Attila, Kis-Király, Kövesi 
FTC: Arany G. – Marva, Roth / Hrabal (1), Kärmeniemi / Seregély Máté (1), Crespi / Kocsis, Haranghy – NAGY G. 1 (1), A. BRADY 1 (2), KULMALA 2 (1) / Turbucz, Kestilä, LaPorte / Banga, Bán, Németh Attila / Y- Turcotte, Farkas S., Tóth Gergő. Edző: Fodor Szabolcs
UTE: RAJNA – Silfver 1, Nyqvist / Franyó, Kiss Dániel / Tornyai, Erdőhelyi (1) – Laakkonen (1), Metsävainio, Saarelainen / TIALA (2), Just 1, Kiss P. 1 / Lőczi, Benk, Kovács Alex / Laskawy (1). Edző: Markus Juurikkala
Kapura lövések: 62–31
Emberelőny-kihasználás: 1/0, ill. 1/1
Fegyelmi büntetések: 10 perc fegyelmi (Yannick Turcotte)
MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs: – Mindig nyerni szeretnénk az Újpest ellen, elvégre derbi. Ez a játék képében is tükröződött, jobbnak éreztem magunkat, többet támadtunk, több helyzetet alakítottunk ki. Igazságtalan lett volna, ha nem győzünk. Ráadásul az évadban a Magyar Kupát is figyelembe véve ötből ötször múltuk felül a lila-fehéreket!
Markus Juurikkala: – Az utolsó gól kapcsán talán jobb, ha nem mondok semmit, mindenki megnézheti videón, mi történt. Rettenetes érzés egy ilyen találattal kikapni, főleg ennyi fiatal és betegségből lábadozó játékossal. Nem az én feladatom elbírálni, helyes döntés született-e, ezt meghagyom az illetékeseknek.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik