Kontinentális Kupa: vezetett, de a Herningtől is kikapott az FTC

Vágólapra másolva!
2023.11.18. 19:01
null
Nem tudott javítani a Fradi, simán nyert a Herning (Fotó: Tumbász Hédi/FTC)
Nem sikerült a javítás a Ferencvárosnak a jégkorong Kontinentális Kupában, a lengyel Katowice elleni zakó után a dán Herning Blue Fox ellen sem tudott győzni.

Nyomás alatt korcsolyázhatott ki a cortinai jégre a Fradi és szombati ellenfele, a Herning Blue Fox is, hiszen mindkét együttes vereséggel kezdte a Kontinentális kupa F-csoportjának küzdelmeit. Mivel a négyesből csak az első két helyezett jut tovább a januári final fourba, a dánoknak és a mieinknek is kötelező lett volna a győzelem, vagy legalább a pontszerzés, hogy életben tartsák reményeiket a legjobb négybe kerülésért.

A meccs első korongbedobása után sokáig alig állt az óra, de a Herning egyértelmű fölényben játszott. Pénteken jól működött a Ferencváros letámadása már a semleges harmadban, ám a dánok ellen leginkább a saját kapuja közelében védekezett a Fradi. A nagyobb magyar helyzetekre addig kellett várni, míg emberelőnybe került Fodor Szabolcs együttese, a fórt azonban nem használta ki. Noha a játékrész második fele leginkább Arany Gergely védéseiről szólt, a harmad végét jelző dudaszó pillanatában még 0–0 volt az állás.

Egészen a második húsz perc 47. másodpercéig, amikor az FTC meglepte riválisát, Aku Kestilä takarta jól a dán kapus kilátását, és egy távolról érkező korongba ért bele éppen annyira, hogy az utat találjon a hálóba. Az ellenfél azonban ahelyett, hogy megtorpant volna miután hátrányba került, felszívta magát, és három találattal válaszolt a Fradi vezető góljára. A mérkőzés utolsó harmadában tovább növelte előnyét a Herning, és péntekkel ellentétben ezúttal nem tartogatott ferencvárosi feltámadást a meccs legvége. A Ferencváros – melynek továbbjutása a többi csapat eredményeitől függ – vasárnap a házigazda Cortina ellen zárja a második kört.

JÉGKORONG KONTINENTÁLIS KUPA
2. FORDULÓ
Herning Blue Fox (dán)–FTC-Telekom 4–1 (0–0, 3–1, 1–0)

Cortina d'Ampezzo, 1117 néző. V: Dalton (brit), Sztupak (kazah), Fleischmann, Rigoni (mindketten olaszok)
HERNING:
Carruth – Hansson, Suistio / Cibulskis, Boll / Madsen, Mieritz (1) / Jessen – From 1 (1), Thompson 1, Thornberg / Cubars 1, Dzerins, Bau 1 / Carlsen, Brown, Eskildsen / Poulsen, Bang, Schleicher / Braendgaard. Edző: Pelle Haanberg
FTC
: Arany – Hrabal, Roth (1) / Boros, Crespi / Bán, Kärmeniemi / Banga, Haranghy – Nagy G., A. Brady, LaPorte / Nemec, Kestilä 1, Galajda / Németh A., Kulmala, Turbucz (1) / Turcotte, Farkas S., Tóth Gergő. Edző: Fodor Szabolcs
Kapura lövések:
21–36
Emberelőny-kihasználás: 3/0, ill. 3/0
MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs:
– Nagy szó, hogy ilyen rettentően erős csapat ellen vezetni tudtunk egy nullára. A pénteki találkozó tanulsága az volt, hogy hatvan percig százszázalékos teljesítmény kell mindenkitől, ez szombaton megvalósult, de négy egyes vereségre volt elég. A győzelemhez a kevés helyzetünkből sokat ki kellett volna használnunk, és szerencsére is szükségünk lett volna. Ha minden összejön, tízből egyszer vagy kétszer talán nyerhetünk ilyen erős ellenféllel szemben, de a vereség ellenére büszke vagyok a srácokra, mert mindent kiadtak magukból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik