Osztrák hokiliga: Laberge első Volán-gólja és az első magyar vereség – videó

P. SZ.P. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.09.23. 09:55
null
<a href="https://www.nemzetisport.hu/galeria/osztrak-hokiliga-fehervar-av19-rb-salzburg-7253" target="_blank">A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE! (Fotó: Dömötör Csaba)</a>
Hiába játszott sokkal jobban az első harminc percben a magyar együttes, sorozatban tizenharmadszor is legyőzte a Red Bull Salzburg a Fehérvárt az osztrák bázisú ICEHL-ben.

Először irányította hazai pályán a Hydro Fehérvár AV19-et az ICEHL első magyar vezetőedzője, Kiss Dávid, aki keze alatt az első két olaszországi mérkőzését megnyerte a csapat. Ezúttal sokkal nagyobb feladat várt a Volánra, hiszen az előző két kiírás bajnoka, a Red Bull Salzburg látogatott a Raktár utcába.

Az első másfél harmadban látottak alapján a magyarok felnőttek a feladathoz, „lehokizták” a jégről a vendégeket, viszont gólt nem sikerült szerezniük, ellentétben a salzburgi Philip Wimmer talált egyet a második játékrész derekán. Teljesen felborult az addigi rend, az ICEHL rutinos kirakatcsapata felőrölte a mindvégig küzdő fehérváriakat, akik csak a hajrában tudtak szépíteni Pascal Laberge első Volán-góljával.

HYDRO FEHÉRVÁR AV19RED BULL SALZBURG 1–4 (0–0, 0–2, 1–2)
Székesfehérvár,
2616 néző. V: Fichtner (osztrák), Piragic, (horvát), Váczi, Muzsik
FEHÉRVÁR: O. Roy – T. Campbell, Fournier / Nilsson H., ATKINSON / Phillips, Stipsicz / Vokla, Ambrus G. – LEAVENS, Hári J. (1), McGauley / Kuralt, Bartalis I., LECLERC / Terbócs, Laberge 1, Vértes / Mihály Ákos, Németh K., Magosi B. Edző: Kiss Dávid
SALZBURG: TOLVANEN – Robertson, Murphy / Wimmer 1, Genoway (1) / Sinn, Lewington / Schreier, Harnisch – Raffl (1), NISSNER 1 (1), SCHNEIDER 2 / P. Huber, Auer, Thaler / Hochkofler, Baltram (1), M. Huber / Wukovits, Bourke, Payerl. Edző: Oliver David
Kapura lövések: 34–36
Gól – emberelőnyből: 6/1, ill. 2/0
MESTERMÉRLEG
Kiss Dávid: – Sajnáljuk, hogy ennyi néző előtt nem tudtuk itthon tartani a három pontot, de hamar túl kell tennünk ezen magunkat, és készülni a következő meccsre. Úgy kezdtük a találkozót, ahogy elterveztük, rengeteg párharcot nyertünk meg, sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, sokszor játszottunk emberelőnyben, ezt azonban nem tudtunk kihasználni. A második harmadban sokszor felesleges kockázatot vállaltunk, az utolsó játékrészre már hátrányban jöttünk ki, megvolt a tervünk, ám nagyon hamar újra gólt kaptunk. A szépítésnek viszont örülök.
Oliver David: – Nagyszerűen játszott a Fehérvár az első harmadban, rengeteg gondot okozott nekünk, de legalább ugyanannyit okoztunk saját magunknak is a kiállításokkal. Szerencsénk volt, hogy megúsztuk döntetlennel ezt a periódust. A másodikban már éledeztünk, elkezdtünk rendesen korcsolyázni, hittünk a győzelemben, és tettünk is érte. Büszke vagyok az erőfeszítésünkre és a meccs kimenetelére is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik