Jégkorong: Mindent meg akarunk nyerni – Hozó Levente

KAPOLCSI-SZABÓ BENCEKAPOLCSI-SZABÓ BENCE
Vágólapra másolva!
2023.09.08. 09:52
null
Hozó Levente elmondta, jó lesz a Gergyó ellen kezdeni, rögtön lemérhetik, hogy állnak
Nagytakarítás volt Csíkszeredában, a légiósok közül csak az amerikai Cody Milant tartotta meg a csapat az előző idényből, a következőre viszont már új kerettel és vezetőedzővel készül az együttes, amelynek helyzetéről Hozó Levente másodedző számolt be lapunknak.

 

– Végre otthon edzhet a csapat, mert elkészült a Vákár Lajos Jégcsarnok jege. Eddig hogyan oldották meg a felkészülést?
– Nagyon vártuk már, mert egy héttel hamarabbra terveztük a jégre lépést, de sajnos a fagyasztóberendezés a nagy meleg miatt nem hűtött megfelelően. Mielőtt elkészült volna a saját csarnokunk jege, Csíkkarcfalvára jártunk, nem messze Szeredától, hétfő óta azonban már hazai környezetben készülünk – mondta Hozó Levente, a Sportklub másodedzője a Nemzeti Sportnak.

– Korcsolya akkor már volt a lábakon, ugye?
– Igen, a hétfői volt az első hazai jeges edzés az előszezonban.

– Milyen állapotban voltak a játékosok, hogy sikerült a tréning?
– Mondhatni, a felkészülésünk jól halad, kétszer voltunk Hargitafürdőn edzőtáborban, egyébként Csíkszeredában edzettünk. Hétfőn csatlakoztak a kerethez az újonnan szerződtetett légiósaink, illetve a nemrég kinevezett vezetőedző, Bradley Gratton, így újabb fázisába lépett a felkészülés.

– A keretben várhatók még új igazolások?
– Természetesen, még nincs kellő számú hokis a csapatban, szükségünk van további erősítésekre, és azon dolgozunk, hogy mihamarabb itt legyenek.

– Sofron István helyzetében továbbra sincs változás? Ő szeretne eligazolni, de egyelőre nincs új csapata.
– Róla csak annyit tudok elmondani, amennyi korábban a sajtónyilatkozatában megjelent.

– Az új vezetőedzőről milyenek a benyomásai?
– Többször beszéltem már vele, rengeteg témát érintettünk, mielőtt megérkezett volna, kedden pedig már személyesen találkoztunk, és ő is a csapattal. Szerintem jó fej, olyan edzőt kerestünk, aki nem idős, rugalmas, ugyanakkor képes fegyelmet tartani az öltözőben és a jégen, világos elvárásai vannak, és híve a gyors, célratörő, kemény hokinak.

Sofron István (balra) jövője továbbra is kérdéses Csíkszeredában
Sofron István (balra) jövője továbbra is kérdéses Csíkszeredában

– Tudott róla, hogy a vezetőség folyamatosan keres vezetőedzőt, vagy az is a lehetőségek között volt, hogy az ön irányításával kezdi el a csapat a 2023–2024-es idényt?
– Természetesen tudtam róla, csak a vezetőség a megfelelő emberre várt, s szerintem meg is találta.

– Van még idejük összecsiszolódni, hiszen az Erste Liga később kezdődik, mint tavaly, az első fordulóban viszont rögtön a címvédő Gyergyói HK ellen játszanak. Jó erőfelmérő lesz az a meccs?
– Örülünk neki, hogy kemény ellenféllel kezdjük az évadot, de mostanra már olyan kiegyenlített a mezőny, hogy nincsen könnyű mérkőzés. Bárki bárkit elkaphat, de valóban jó lesz a Gyergyó ellen kezdeni, rögtön lemérhetjük, hogy állunk, mennyire készültünk fel az idényre, hiszen az előző évad keretéből rengetegen távoztak, és azok a légiósok, akik akkor velünk voltak, sem feltétlenül jelentettek erősítést. Valamilyen okból egyesek képtelenek voltak az elvártnak megfelelni, ezért kizárólag Cody Milan szerződését hosszabbítottuk meg a légiósok közül. Várjuk a Gyergyó és utána a Brassó elleni párharcot is.

– Talán a hozzáállással voltak gondok a külföldieknél – erre is figyeltek az újak kiválasztásánál?
– Így van, az eddig igazolt hokisok referenciái mind ezt mondatják, jó játékost, egyben jó embert is keresünk, hogy a csapat erős magja megmaradjon. Szeretnénk elkerülni a széthúzást az öltözőben.

– Még majdnem egy hónap van a bajnokság szeptember 29-i rajtjáig. Mik a Csíkszereda céljai a következő évadra?
– Lassan százéves a csíkszeredai hoki, egy ilyen múltú klub mindig győzni akar. Legutóbb is ez volt a célunk, akkor nem sikerült, előtte viszont sorozatban háromszor bajnokok lettünk, igaz, egyszer a Fradival megosztva. Az előző évad félresikerült, de ezzel a szakmai stáb, a vezetőség, a szponzorok, a játékosok, szurkolók is tisztában vannak. Tanulságos idény volt, amelyből tanulnunk kell, jövőre pedig mindent szeretnénk megnyerni.

SC CSÍKSZEREDA 2023–2024
Érkezett: Georgij Agafonov (orosz-román, Juniszon-Moszkva, orosz), Ambrus Levente (romániai; Sapientia U23, romániai), Aidan Brown (kanadai; Allen Americans, amerikai), Joe Masonius (amerikai; Fort Wayne Komets, amerikai), Brandon McNally (olasz-amerikai; Sheffield Steelers, brit), Pontus Netterberg (svéd; Kristianstads IK, svéd), Fabrizio Ricci (kanadai; Nottingham Panthers, brit), Troy Rutkowski (kanadai; Asiago, olasz)
Maradt: Adorján Attila, Bajkó Csongor (romániai), Eduard Casaneanu (román), Ferencz Csibi Róbert (romániai), Gecse Hugó (romániai), Láday Tamás, Cody Milan (amerikai), Reisz Áron, Részegh Tamás, Salló Alpár (romániai), Jevgenyij Szkacskov (orosz-román)
Távozott: Böjte Szopos Szabolcs (romániai; Sapientia U23, romániai), Garrett Clarke (kanadai; Corona Brasov, romániai), Farkas Tamás (romániai; Corona Brasov, romániai), Gál Szilárd (romániai; Sapientia U23, romániai), Ilja Krikunov (orosz, ?) Karel Kubát (cseh, ?), Niko Mikkola (finn; Hokki, finn), Péter Andor (Háromszéki Ágyúsok, romániai), Részegh Zsolt (romániai; Háromszéki Ágyúsok, romániai), David Stach (cseh; Bayreuth Tigers, német), Makszim Szamankov (fehérorosz; Steaua Bucuresti, román), Roman Szavcsenko (orosz-kazah, ?), Radek Vesely (cseh; HC Frydek-Místek, cseh)
Vezetőedző: Bradley Gratton (kanadai-olasz, új)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik