Jégkorong: magyar állampolgár lett a Fehérvár légiósa

Vágólapra másolva!
2023.08.31. 15:04
null
Henrik Nilsson (balra) már magyar állampolgárként fogadhatta Cser-Palkovics András gratulációját (Fotó: okkfehervar.hu / Simor Erika)
Székesfehérvár önkormányzati hivatalos honlapján arról számolt be, hogy a Hydro Fehérvár AV19 svéd születésű jégkorongozója a 32 éves Henrik Nilsson megkapta a magyar állampolgárságot. A sportoló Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András előtt tette le az állampolgársági esküt. A ceremónián – meglepetésként – a teljes jégkorongcsapat részt vett.

 

Henrik Nilsson, a Hydro Fehérvár AV19 svéd hátvédje egyike volt azoknak, akik a csütörtöki honosítási ceremónián megkapták a magyar állampolgárságot Székesfehérváron. A hátvéd a 2021–2022-es idény óta erősíti a Hydro Fehérvár AV19 csapatát, idén tavasszal pedig néhány felkészülési mérkőzést is játszott magyar válogatottban. Korábban szerepelt a finn és a svéd élvonalban is, mielőtt a Dornbirner EC-től Székesfehérvárra igazolt volna. Csütörtökön a honosítási ünnepség keretében a magyar állampolgárságot igazoló okmányokat átvevő személyeket – köztük Henrik Nilssont – dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte.

A 32 éves Henrik Nilsson, a Hydro Fehérvár AV19 hátvédje elmondta, hogy nagyon szeret Székesfehérváron élni, az emberek kedvesek, a város tökéletes és jól érzi magát Magyarországon.

„A terv az, hogy újra csatlakozom a magyar válogatotthoz. Játszottam már néhány meccset, de sajnos megsérültem, remélhetőleg a következő időszakban tudok segíteni a csapatnak” – fogalmazott az újdonsült magyar állampolgár, Henrik Nilsson, aki hozzátette: minden nap tanulja és próbálja is beszélni a nyelvet, de miután úgy érzi, a magyar nehezebb, mint a svéd, egyelőre csak mérsékelt sikereket ért el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik