Jégkorong: Kulmala Rasmus marad a Ferencvárosnál

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2023.06.30. 10:46
null
Kulmala Rasmus újabb egy évig a Ferencvárost erősíti (Fotó: fradi.hu)
Újabb egy évig az FTC-Telekom jégkorongcsapatát erősíti a magyar válogatott Kulmala Rasmus – adta hírül a zöld-fehér klub. 

Az FTC-Telekom mindenben megállapodott a 2022-ben magyar állampolgárságot szerző, magyar válogatott Kulmala Rasmusszal, aki így újabb egy évig erősíti a Ferencvárost – olvasható a klub honlapján.

Az 1994. június 21-én születettKulmala Rasmuskorábbi U20-as világbajnokként, többéves finn élvonalbeli rutinnal a háta mögött, a fehérorosz és a lengyel bajnokság érintésével 2017-ben érkezett Magyarországra. 2018-ban ezüstérmes lett az Erste Ligában a DVTK Jegesmedvékkel, majd egy évadot a szlovák élvonalban is lehúzott a miskolciakkal. Első idényében pont per meccs átlag felett termelt, de az Extraligában is közel járt ehhez a mutatóhoz. 2019 nyarán csatlakozott a Ferencvároshoz, amellyel részese volt a szenzációs ritteni Kontinentális Kupa-továbbjutásnak, a 2020. januári történelmi Magyar Kupa-győzelemnek, majd a pandémia miatt csonka végű idényben magyar bajnok és megosztott ligagyőztes lett. Éremkollekcióját 2021-ben újabb magyar bajnoki arannyal és egy Magyar Kupa-bronzéremmel egészítette ki.

Első ferencvárosi idényében az alap- és középszakaszban, valamint a rájátszásban is pont per meccs feletti mutatót hozott, a 2020–2021-es szezon végén pedig a csapat házi pontkirálya lett és a nyáron újabb két évre állapodott meg a Ferencvárossal. Ebben a két esztendőben sem csalódtak benne sem a szurkolók, sem a szakmai stáb, hiszen továbbra is remek ütemben termelte a pontokat. 2021–2022-ben az alapszakaszban 34 meccsen 41 pontig jutott, ehhez a rájátszásban 13 mérkőzés alatt 12 pontot tett hozzá a magyar bajnoki arannyal, MK-bronzzal és Szuperkupa-győzelemmel zárult idényben, míg a legutóbbi évadban az alapszakaszban 34 meccsen 33 pont, a playoffban 17 találkozón 12 pont volt a mérlege, a csapattal pedig magyar bajnoki címet és Erste Liga-ezüstöt szerzett.

Játékára felfigyelt a magyar férfi jégkorong-válogatott szakmai stábja is, 2021 novemberében magyar színekben lépett pályára a novemberi válogatott felkészülési tornán. Elmondása szerint annyira megszerette Magyarországot és az itteni közeget, hogy hosszú távon is itt képzeli el a jövőjét, ezért 2022 februárjában letette állampolgársági esküjét, így ott lehetett a divízió 1/A világbajnokságon is, tevékeny részese volt tehát annak, hogy a nemzeti csapat Ljubljanában kiharcolta a világelitbe való feljutást. 2023 tavaszán viszont egy, az Erste Liga-rájátszás hajrájában elszenvedett fejsérülés miatt kénytelen volt kihagyni a tamperei elit-világbajnokságot. Mostanra azonban teljesen felépült, így újult erővel várja az új idény kihívásait.

Kulmala Rasmus, Bán Károly, Lauri Kärmeniemi, Aku Kestilä és Turbucz Martin szerződéshosszabbításával, a korábban bejelentett három friss igazolással, Banga Nándorral, Jake Crespivel és Galajda Zsomborral, valamint az érvényes szerződéssel rendelkező Arany Gergellyel, Nagy Kristóffal, Nagy Gergővel, Sarciá Antoninóval, Farkas Simonnal, Seregély Mátéval, Tóth Adriánnal, Tóth Gergővel és Boros Dániellel jelenleg 17 főt számlál az FTC-Telekom 2023–2024-es idényre készülő kerete.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik