Jégkorong: az ICEHL-t is megjárt finn csatárt igazolt a BJA HC

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2023.06.30. 13:35
null
Atte Karppinen alig várja, hogy elkezdhesse a munkát a BJA HC-nál (Fotó:BJA HC/Facebook)
Új igazolást jelenetett be a Budapest Jégkorong Akadémia HC, a szélsőként bevethető Atte Karppinen a finn másodosztályból érkezik az Erste Ligába. 

A 25 éves játékos korábban szerepelt az ICEHL-ben is a Linz hokisaként.A legutóbbi idényben 48 meccsen lépett jégre a finn másodosztályú IPK csapatában, 9 gólt lőtt és 22 gólpaszt osztott ki, a rájátszásban 4 mérkőzésen 1 gólpasszt jegyzett. A kanadai táblázaton az IPK ötödik legjobbja lett 31 ponttal.

„Szerettem volna Finnországon kívül játszani, ezért kerestem az új lehetőségeket. Több opció közül a BJA HC-t éreztem a megfelelő helynek. Csak jót hallottam a klubról, alig várom, hogy elkezdhessem a munkát a csapattal. Van pár barátom, akik a bajnokságban játszanak, és tőlük azt hallottam, hogy a játék színvonala jó. Azt tudom, hogy az Erste Ligában sok olyan srác van, aki magasabban rangsorolt ligákban szerezett tapasztalatokkal rendelkezik, ahogy sok fiatal, tehetséges, feltörekvő hokisból sincs hiány. Sokat fejlődött és lépett előre a magyar jégkorong az elmúlt pár évben”mondta a klub közösségi oldalán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik