Jégkorong: Izgultunk, ezért nem kezdtünk jól – Sofron István

PUSZTAI VIOLA (TAMPERE)PUSZTAI VIOLA (TAMPERE)
Vágólapra másolva!
2023.05.13. 18:53
Bár Sofron István örül a dánoknak lőtt góljának, de szomorú, hogy a magyar jégkorong-válogatott nem kezdett jól, és az A-csoportos vb-n 3–1-re elvesztett meccs feléig olyan játékot játszott, amit nem akart. Csatárunkkal az érthetetlen kiállításokra és a magyar szurkolók által teremtett hangulatra is kitértünk. 

„Nagyon örülök a gólomnak, de sajnos nem kezdtünk jól, és a meccs feléig azt a játékot játszottuk, amit nem szerettünk volna. Kapkodtunk, hibákat követtünk el, eladott korongok voltak, kiállítások. Szerintem egy picit izgult a csapat, mindenkit megcsapott az A-csoportos szél, sok újonc van, és mi sem mondhatjuk magunkat ebben rutinosnak, hiszen hét éve voltunk legutóbb az elitben. Bálizs Bence remekül tartott minket, kiválóan védett, majd amikor 2–0-nál betaláltunk, akkor kezdte elhinni mindenki, hogy itt lehet keresnivalónk, meg lehet lepni az ilyen szintű csapatokat is. Volt ott egy tíz perc, amikor közel álltunk az egyenlítéshez, nem jött össze, de ez adhat egy plusz löketet, hogy gyengébb játékkal is szoros meccset játszottunk a stabil A-csoportos dánok ellen” – értékelt a meccs után Sofron István.

Videónkban két, némileg érthetetlen kiállításra is kitérünk, amely közül a játékvezetők is elismerték, hogy Nagy Krisztiánt nem kellett volna két perccel büntetni. És nem mehetünk el szó nélkül a magyar szurkolótábor mellett sem.

JÉGKORONG
ELIT-VILÁGBAJNOKSÁG
A-CSOPORT (Tampere)
1. FORDULÓ
A-CSOPORT (Tampere)
DÁNIA–MAGYARORSZÁG 3–1(1–0, 1–0, 1–1)
Tampere,
Nokia Arena,7633 néző.Vezette:Bloski (kanadai), MacFarlane (amerikai), Hautamaki (finn), Mackey (kanadai)
Dánia:Dichow – M. Lassen, M. Lauridsen / Koch, Aabo / O. Lauridsen, M. Jensen / Krogsgaard, Bau – N. Jensen, N. Ehlers, Russell / Storm, Poulsen, Bödker / Mölgaard, Aagaard, N. Andersen / Scheel, Wejse, Olesen.Szövetségi kapitány:Heinz Ehlers
Magyarország:Bálizs – Stipsicz, Fejes / Pozsgai, Szabó B. / Kiss R., Horváth M. / Hadobás, Garát – Sebők B., Galló, Hári / Sofron, Bartalis, Erdély / Nagy G., Papp K., Terbócs / Nagy K., Csányi, Vincze P.Szövetségi kapitány:Kevin Constantine
Gól: 15:55 – N. Ehlers(N. Jensen, Russell – emberelőny),29:23 – N. Ehlers(M. Lauridsen, N. Jensen – emberelőny), 51:58 – Poulsen(Lassen, Storm), ill.46:42 – Sofron(Szabó B., Bartalis)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Egyesült Államok 1 1 4–1 +3 3
2. Dánia 1 1 3–1 +2 3
3. Svédország 1 1 1–0 +1 3
4. Finnország 2 1 1 5–7 –2 3
5. Franciaország 1 1 2–1 +1 2
6. Ausztria 1 1 1–2 –1 1
7. Németország 2 2 3–5 –2 0
8. MAGYARORSZÁG 1 1 1–3 –2 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik